CoronavirusNieuws

Reactie Mark Rutte op EU: “We kunnen doorgaan met vouchers, ik heb ook een aantal tickets ongebruikt in mijn la liggen”

Deel dit artikel

“Ik vind het niet zo erg dat de Europese Commissie het niet eens is met de vouchers als ze geen proces beginnen, dan kunnen we nog even door met de vouchers”, aldus Mark Rutte (minister-president van Nederland) tijdens de wekelijkse persconferentie vanavond. “We kunnen voorlopig doorgaan met de vouchers, de EU komt niet met strafmaatregelen, nog.”

“We moeten allemaal een beetje solidair zijn tegen elkaar. Ik heb ook een aantal vliegtickets ongebruikt in mijn la liggen. En dan krijg ik zo’n voucher. Als je het geld écht nodig hebt is het wat anders, maar het feit dat je op vakantie kon gaan, betekent blijkbaar dat die ruimte er was. We hebben het met z’n allen zwaar en we zijn met z’n allen meelevend. Er zijn heel veel mensen die doorgaan met het betalen van de sportclub, er zijn zoveel mensen die niet meer live muziekles hebben en toch doorgaan met het betalen van de rekening, dus ook hiervoor geldt dat het vouchersysteem voorlopig even het beste is. Ik snap het dat er mensen bijzitten die een inkomen hadden toen zij hun vakantie boekten en nu misschien helemaal geen geld meer binnenkrijgen, maar we zitten in een hele moeilijke situatie.”

Op de vraag ‘kunnen we deze zomer binnen Europa op vakantie?’ liet Rutte weten: “Dat is niet helemaal duidelijk op dit moment, omdat er heel veel gesprekken binnen Europa plaatsvinden over hoe we om moeten gaan met de vakantieperiode. Er zijn nog grote verschillen wat er in en tussen de verschillende landen gebeurt en wat landen wel en niet voor quarantainemaatregelen nemen. Ik ga er nu nog niks over zeggen. Wij kijken nu niet verder vooruit dan twee tot drie weken en dat kan ook niet verder. Ik heb ook geen advies voor mensen over de vakantie. Wij hopen zo snel mogelijk met adviezen te komen, maar dat hangt er echt vanaf hoe het zich in Europa ontwikkelt omdat we zullen moeten kijken hoe we omgaan met grensopeningen, verkeer, enzovoorts. Heel Europa staat op oranje en oranje betekent ‘alleen noodzakelijke reizen’. Ik vind dat we moeten vertellen wat we weten, maar over de zomervakantie weten we echt nog te weinig, omdat er in Europa teveel onduidelijk is. Er is tussen landen nog teveel overleg, ook door de Europese Commissie, dus laat ik daar niet over speculeren.”


Deel dit artikel

4 Reacties

 1. Eddy
  14 mei 2020 at 10:41

  Beste mark Rutte….
  Het kan toch niet zo zijn dat jij gaat bepalen hoe ik moet leven …waar m.n geld naar toe gaat….hoe ik adem …..
  Dat jij geld over hebt en voucher in jou la hebt liggen dat geeft aan dat jij genoeg euro.s in je kontzak hebt zitten.
  Dat jij een asociaal beleid hebt om sociaal over te komen.
  Krijg het gevoel dat wij geen gezond verstand meer hebben en dat jij al jaren bepaald waar de boot naar toe moet.
  Ik vaar m.n eigen democratische koers.
  Dus ga niet met je regels boven Europa staan en pas je aan .
  Pas je aan aan dat Europa waar jij zo.n hoge pet van op hebt.
  Groet Eddy

 2. 13 mei 2020 at 22:09

  […] Reactie Mark Rutte op EU: “We kunnen doorgaan met vouchers, ik heb ook een aantal tickets onge… […]

  • Johan
   14 mei 2020 at 10:37

   Zo gaat onze Minister President om met ons consumenten. Wanneer een vliegmaatschappij eventueel failliet gaat zijn we gewoon ons geld kwijt maar hij zit daar niet mee. Van ons worden allerlei offers gevraagd maar er iets voor terugkrijgen: Ho maar ! Laten we hopen dat dit de VVD een hoop stemmen gaat kosten want zo ga je niet met je bevolking om. Bedrijven krijgen miljarden aan steun maar geen woord over een garantstelling voor de consument en laat ons doodleuk in de kou staan. Te triest voor woorden.

   • H.J. van der Weide
    15 mei 2020 at 16:15

    Ik ben bang van niet. In de peiling nu op 43 zetels, met name te danken aan Rutte. Ik begrijp het ook niet maar dat zal dan wel de zwijgende meerderheid zijn.

Vorige bericht

Van der Heijden (Corendon): "Terugbetaling gaat never nooit gebeuren"

Volgende bericht

Ten Brink (Sunweb): "Terugbetaling zal leiden tot faillissementen, reiziger dan grootste slachtoffer"

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.