Nieuws

Frankfurt passeert Schiphol als best verbonden luchthaven

Deel dit artikel

Schiphol is niet meer de luchthaven met de beste directe connectiviteit van Europa, dat blijkt uit het Connectivity Report 2018 van Airports Council International Europe (ACI). Op de ranglijst is Schiphol van de eerste naar de tweede plaats gezakt. Frankfurt Airport heeft de koppositie overgenomen. Tegelijkertijd is Schiphol voor het derde jaar op rij de op een na best verbonden overstapluchthaven (hub) ter wereld. Ook die ranglijst voert Frankfurt aan.

Zonder overstap is Nederland via Schiphol direct verbonden met 326 bestemmingen in 98 landen. De directe connectiviteit van Schiphol bleef ten opzichte van vorig jaar gelijk, terwijl die van Frankfurt met 11,1% verbeterde. Dat Schiphol wereldwijd de tweede plek inneemt op het gebied van hub-connectiviteit laat zien dat Nederland via de luchtvaart goed verbonden is met de rest van de wereld. Dat biedt voordelen voor onder meer internationale handel, kennisuitwisseling en toerisme. ACI berekent de score voor de hub-connectiviteit op basis van het aantal verbindingen, de kwaliteit daarvan en de overstaptijden voor passagiers.


Deel dit artikel
Vorige bericht

Sociale en ecologische duurzaamheid steeds belangrijker bij TUI

Volgende bericht

Duits Verkeersbureau organiseert zomerse inspiratiesessie '#Duitslanddichtbij'

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.