Nieuws

Garuda Indonesia: geen wijzigingen voor Schiphol

Garuda Indonesia blijft zes keer per week vliegen tussen Jakarta en Schiphol, dat heeft Ari Askhara (President Director Garuda Indonesia) bekendgemaakt. Vorige week waren er geruchten in de Indonesische media dat het aantal vluchten naar Amsterdam gehalveerd zou worden.

Het aanblijven van de zes wekelijkse vluchten is goed nieuws voor Schiphol en de Nederlandse reissector. Rick Wouters (Sales & Marketing Manager Continental Europe bij Garuda Indonesia) liet overigens vorige week naar aanleiding van de geruchten al aan TravelPro weten dat er nog geen knopen waren doorgehakt.

Askhara liet eveneens weten dat Garuda de vliegroutes van en naar Londen zal blijven bedienen, maar dat er wordt onderzocht om deze  vluchten te koppelen aan Schiphol.

“Het voortzetten van de directe Jakarta – Londen Heathrow route is belangrijk om ons internationale vluchtnetwerk te versterken”, aldus Askhara. “Echter zullen we de toenemende operationele kosten die met de route gemoeid zijn in de gaten blijven houden en waar nodig herstructurering uitvoeren.”

Op dit moment bedient Garuda Indonesia de route Jakarta – Amsterdam zes keer per week met een Boeing 777-300 ER met vluchten op dinsdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag. Vlucht GA088 vertrekt vanuit Jakarta om 00.55 en komt om 9.40 uur aan in Amsterdam. Vlucht GA089 vertrekt ondertussen om 12:35 uur vanuit Amsterdam en komt om 7.15 uur aan in Jakarta.

© 2019, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Vorige bericht

KLM verlengt sponsorcontract met Dam tot Damloop

Volgende bericht

Travelport maakt genderneutrale ticketoptie mogelijk

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.