Nieuws

Gatwick Airport ligt plat door drones

Deel dit artikel

Gatwick Airport heeft als sinds gisteren last van drones die over het vliegveld vliegen. Alle vluchten van en naar de luchthaven zijn vooralsnog opgeschort. Voor de andere Londense luchthavens zijn de restricties met betrekking tot nachtvluchten opgeheven, zodat er op de andere Londense luchthavens gevlogen kan worden.

Door het opschorten van alle vluchten worden tienduizenden passagiers getroffen. Vluchten werden vandaag omgeleid naar andere luchthavens, waaronder Parijs en Schiphol, zo melden Britse media. Donderdagavond is er nog steeds geen nieuws of de luchthaven al dan niet vluchten gaat uitvoeren voor het einde van de vanavond. Vanmiddag om 16:00 uur werd er nog een drone gezien. De drones blijven verschijnen wanneer de luchthaven de startbaan probeert te openen.

De politie van Sussex Police zegt dat de actie niet terreur gerelateerde is, maar een ‘opzettelijke daad’ van verstoring is. De Minister van Defensie, Gavin Williamson, heeft bevestigd dat het leger is ingeschakeld. “De strijdkrachten hebben een scala aan unieke capaciteiten en dit is niet iets dat we gewoonlijk zouden inzetten, maar we zijn er om te helpen en alles te doen wat we kunnen, zodat men in staat zijn om de luchthaven zo snel mogelijk te openen”, zo liet Williamson weten.

Gatwick Airport vraagt reizigers om eerst contact op te nemen met de luchtvaartmaatschappij waarmee wordt gevlogen voordat ze naar de luchthaven reizen. “We zijn buitengewoon teleurgesteld dat passagiers hier last van hebben, vooral in zo’n belangrijke tijd van het jaar. We werken samen met de luchtvaartmaatschappijen om plannen te maken om onze operaties te herstellen zodra we onze startbaan kunnen openen. We stellen het welzijn van reizigers op de luchthaven voorop door personeel in onze terminals in te zetten om mensen zo goed mogelijk te verzorgen”, zo laat de CEO van de luchthaven weten.


Deel dit artikel

2 Reacties

  1. […] werd de landingsbaan juist weer heropend nadat sinds woensdag drones zich rondom de luchthaven begeven. Overigens bleef de luchthaven na de heropening passagiers sterk aanraden om de status van hun […]

  2. […] Gatwick Airport ligt plat door drones […]

Vorige bericht

EURAM webinars: Texas en Jamaica

Volgende bericht

Maak iedere maand kans op een diner met je collega’s

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.