NieuwsThomas Cook

Goede beslissing van de regering om Thomas Cook niet te redden…

Deel dit artikel

De baas van de Association of British Travel Agents (ABTA) heeft gezegd dat de regering het juiste besluit heeft genomen door Thomas Cook niet te helpen.

Directeur Mark Tanzer zei dat de £ 200 miljoen ‘levenslijn’ uit de publieke portemonnee binnen ‘no time’ was verdwenen door de snelheid waarmee Thomas Cook ‘ontrafelde’. Dat schrijft het Engelse vakblad Travel Weekly vanuit Tokyo waar het ABTA-Congres plaatsvindt.

Kijk ook: Video – Medewerkers Thomas Cook boos.

“De £ 200 miljoen was waarschijnlijk niet genoeg. Als ervoor was gekozen om Thomas Cook wel te redden, dan zal ieder ander bedrijf dat de regering niet redt zich benadeeld voelen”, aldus Tanzer.

De ABTA-directeur verwacht dat er een heftige concurrentiestrijd zal ontstaan op de Engelse markt om de miljarden die anders naar Cook waren gegaan. Tanzer is van mening dat bedrijven individuele keuzes moeten maken met wie ze zaken doen. “Als je naar de balans van een bedrijf kijkt, kun je precies zien hoe het ervoor staat. Ik denk dat de industrie zich zeer bewust moet zijn van de mensen met wie ze zaken doen.”

Na het faillissement van Thomas Cook Group Plc. op 23 september jl. werd uiteindelijk ook voor Thomas Cook Nederland faillissement aangevraagd. Er werd nog gezocht naar mogelijkheden om zelfstandig of in samenwerking met Thomas Cook- in andere Europese landen verder te gaan. Die mogelijkheid bleek er op korte termijn niet te zijn. Daardoor was er geen andere keus dan faillissement aan te vragen voor de Nederlandse organisatie. Voor de circa 200 medewerkers van Thomas Cook Nederland werd collectief ontslag aangevraagd.


Deel dit artikel
Vorige bericht

Meer passagiers kiezen voor easyJet

Volgende bericht

Nederlandse toeristen al dagen vast in Ecuador

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.