Nieuws

Greenpeace wil klimaatplan van Schiphol

Greenpeace heeft vanochtend samen met omwonenden van luchthavens gedemonstreerd voor het hoofdkantoor van de Schiphol Group. De actievoerders rolden een groot spandoek uit voor de hoofdingang met de tekst ‘Noodlanding voor het klimaat’. Ook werden er flyers uitgedeeld aan het personeel.

De actievoerders willen een klimaatplan van Schiphol. De luchthavens van Schiphol zijn samen goed voor een CO2-uitstoot van 13,6 megaton. “Dat is bijna net zoveel als alle personenauto’s van Nederland. Ondertussen wil Schiphol alleen maar groeien, en de uitstoot en overlast groeien mee”, aldus campagneleider Dewi Zloch van Greenpeace.

Het protest volgt op de plannen van minister Van Nieuwenhuizen om Schiphol te laten groeien en vliegveld Lelystad te openen. Hoe dat te rijmen valt met de klimaatcrisis is onduidelijk zegt Greenpeace. Vandaag wordt onder andere hierover gedebatteerd tijdens het Algemeen Overleg Luchtvaart in de Tweede Kamer.

Onder de noemer ‘Noodlanding voor het klimaat’ organiseert Greenpeace later dit jaar een grote massale actie tegen Schiphol Group. Eerder leverden gesprekken tussen Greenpeace en Dick Benschop van Schiphol Group niets op. De afgelopen maanden zijn er honderden actie-ideeën verzameld in het hele land. Vanaf maandag 16 september kan er via noodlandingvoorhetklimaat.nl gestemd worden op het beste idee voor de actie.

© 2019, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Vorige bericht

Nico van der Veer (Directeur Reisbureaus en MRA's) verlaat TUI

Volgende bericht

De Dominicaanse Republiek en Miles Attack lanceren campagne

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.