CoronavirusNieuws

Groningen Airport Eelde: “Financiële ondersteuning door rijk is hard nodig”

De Raad van Commissarissen en Interim-Directeur Bart Schmeink van Groningen Airport Eelde hebben de Raden en Staten van de aandeelhouders het dringende advies gegeven om de luchthaven te behouden en te ondersteunen vanwege het economische en maatschappelijke belang zowel regionaal als nationaal. Ook moet er een bijdrage vanuit het rijk komen voor de kosten van het in stand houden van nationale infrastructuur.

“De luchthaven is van onmisbare maatschappelijk en economische waarde, voor zowel de regio als ook nationaal,” aldus Bart Schmeink (Interim-Directeur). “Groningen Airport Eelde is onderdeel van schaarse infrastructuur en draagt het actief bij aan het vestigingsklimaat van Noord-Nederland. Er zijn 387 FTE werkzaam op Groningen Airport Eelde. Bovendien is het de enige opleidingsluchthaven van deze omvang en de KLM van Groningen Airport Eelde afhankelijk om haar piloten op te leiden omdat de ongeveer 50.000 lesbewegingen per jaar nergens anders ondergebracht kunnen worden. Tevens is maatschappelijk verkeer, zoals de traumahelikopter, donorvluchten en patiëntenvervoer afhankelijk van Groningen Airport Eelde.”

Nationale bijdrage
Schmeink laat ook weten dat de luchthaven ook in de toekomst financiële ondersteuning nodig heeft voor de kosten van beheer en instandhouding en veiligheid. Groningen Airport Eelde vindt dat het Rijk de kosten voor het in stand houden van nationale schaarse infrastructuur moet financieren. De gesprekken hierover met het ministerie en andere betrokkenen zijn gaande.

Toekomstscenario’s Groningen Airport Eelde
De toekomst van de luchthaven wordt voor een groot deel beïnvloedt door externe factoren zoals de opening van Lelystad Airport, de definitieve inhoud van de Luchtvaartnota 2020-2050 en het herstel van de sector na de coronacrisis. Schmeink: “De luchtvaart begeeft zich in een periode die nog nooit zo onzeker is geweest als nu. Er zijn talloze scenario’s denkbaar voor de toekomst van Groningen Airport Eelde. We presenteren nu dus ook geen menukaart aan scenario’s waar een keuze uit gemaakt kan worden.” De directie van de luchthaven heeft wel vier waarschijnlijke scenario’s uitgewerkt en doorgerekend wat deze scenario’s betekenen in termen van kosten, investeringen en exploitatieresultaten. “De werkelijkheid zal ergens binnen de hoekpunten van deze scenario’s uitkomen. Dit is de grondslag van ons bedrijfsplan. In alle gevallen in de exploitatie van de luchthaven kostendekkend. De luchthaven acht een commercieel profiel met een gezonde mix van passagiersverkeer, general aviation en vastgoedontwikkeling in combinatie met een brede maatschappelijke basis het meest realistisch”, aldus Schmeink.

© 2020, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige bericht

Airlines moeten tickets weer binnen 7 dagen terugbetalen

Volgende bericht

Travel Counsellors groeit in aantal nieuwe franchisenemers

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."