Nieuws

Video – Grootste gedeelte Yosemite weer open na branden

Deel dit artikel

Yosemite National Park, waaronder het populaire Yosemite Valley, gaat voor het grootste gedeelte weer open voor bezoekers. Het park was door een enorme brand bijna drie weken niet toegankelijk voor bezoekers. Door de brand, die plaatsvond in een gebied van bijna 390 vierkante kilometer, kwamen twee brandweerlieden om het leven.

Yosemite Valley, dat vandaag weer is geopend, is een klein maar zeer populair deel van het park waar zich Yosemite Falls, El Capitan en Half Dome bevinden. De vallei was gesloten voor toeristen sinds 25 juli. Sommige wegen blijven gesloten, zodat brandweerlieden mogelijk oplaaiende brandhaarden kunnen bestrijden. De staat Californië heeft overigens te maken met meerdere grote bosbranden door intense hitte en harde wind.

In 2017 bezochten meer dan 4,3 miljoen mensen het park, in 2016 meer dan 5 miljoen. Het is onduidelijk wat de impact van de bosbranden dit jaar zal zijn. De toeristische sector verwacht dat het nog weken zal duren voordat het gebruikelijk aantal toeristen de regio weer zal bezoeken en schat dat omliggende gemeenten door de branden zo’n 50 miljoen dollar aan inkomsten mislopen. Het natuurgebied is officieel ‘Yosemite National Park’ sinds 1 oktober 1890.


Deel dit artikel
Vorige bericht

Piloten Air France dreigen wéér met staking

Volgende bericht

1TIS verwelkomt Isropa als nieuwe klant

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.