CoronavirusNieuws

Gunstige boekingsvoorwaarden voor boeker campingvakanties belangrijker dan vaccin…

Uit onderzoek naar de kampeerintentie van bijna 3.000 klanten van Suncamp is gebleken dat ruim 77 % van plan is deze zomer op campingvakantie te gaan. Gunstige boekingsvoorwaarden en een positief reisadvies worden bij het boeken belangrijker gevonden dan de komst van het vaccin.

“Wij hadden verwacht dat de komst van het vaccin doorslaggevend zou zijn voor het boeken van een campingvakantie”, vertelt Pieter Melieste, Manager Touroperating ACSI. Hij liet het onderzoek in december, traditioneel het oriëntatiemoment voor campingvakanties, uitvoeren onder zowel Nederlandse, Duitse als Engelse klanten.

“Doordat klanten aangeven later te boeken dan normaal verwachten wij een run op boekingen voor de zomervakantie. Dat kan resulteren in schaarste. Voor 90 % van de respondenten is een geld-terug-garantie belangrijk bij een oranje of rood reisadvies. Daar spelen wij op in met de Boek gerust-garantie. Daarbij kunnen klanten hun vakantie gratis annuleren bij een oranje reisadvies.”

Verrassend genoeg zijn de favoriete vakantiebestemmingen van de Nederlandse klanten gelijk gebleven. Met een percentage van bijna 44 % voert Frankrijk de top aan gevolgd door Italië (42 %) en Nederland (25 %). Voor Duitse gasten voert Italië (57 %) de top 3 aan, gevolgd door Kroatië (45 %) en Duitsland (29 %). De Engelsen maken ondanks de Brexit het liefst de oversteek naar Frankrijk (58 %), gevolgd door Italië (36 %) en Spanje (24 %).

© 2021, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige bericht

Klap in het gezicht voor reissector

Volgende bericht

"Onze klanten gaan steeds vaker met een elektrische auto op vakantie"

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.