-ADVERTORIAL-

Of je nu houdt van sneeuw, zon of regen, Canada is op elk vlak een divers land, ook op het gebied van het weer. Canada heeft een gevarieerd klimaat dat varieert van besneeuwde bergtoppen tot aan regenachtige kustlijnen. Het is daarom goed om te weten wat je kunt verwachten tijdens jouw reis, zodat je voorbereid op vakantie kunt gaan. Of je nu van plan bent te gaan skiën in de winter, wandelen in de zomer of de herfstkleuren te bewonderen in de herfst, in dit artikel ontdek je Canada beste reistijd.

Zomer in Canada

Canada kent net als de Verenigde Staten diversiteit tijdens elk seizoen, zo ook in de zomer. In de zomermaanden kunnen de temperaturen oplopen tot 30 graden Celsius, afhankelijk van je bestemming. Dit terwijl er op sommige plekken nog gewoon sneeuw kan liggen. Kustgebieden zoals Vancouver en Victoria hebben over het algemeen een mild klimaat met weinig extreme temperaturen. In het binnenland kunnen de temperaturen echter oplopen, zoals in Calgary en Toronto. Het is dus belangrijk om je zonnebrandcrème bij je te hebben in de zomer in Canada.

Herfst in Canada

De herfst is het moment dat het weer in Canada begint te veranderen. De temperaturen kunnen flink dalen en regen en wind zijn geen uitzondering. De bomen zullen prachtige kleuren vertonen, en is dus ook zeker de moeite waard om te bekijken. Ga je in de herfst naar Canada? Neem dan zeker je regenkleding en warme kleding mee, vooral als je in de bergen of aan de kust bent.

Winter in Canada

In de winter is Canada een winterwonderland, met behoorlijk koude temperaturen, vooral in het noorden van het land. Temperaturen onder de -20 graden Celsius zijn niet ongewoon. Als je een wintersportliefhebber bent, dan is Canada de perfect bestemming voor jou. Canada telt tal van skigebieden en andere winteractiviteiten, zoals ijsvissen en trips met een sneeuwscooter. Vergeet vooral niet je thermische kleding mee te nemen als je in de winter naar Canada gaat!

Lente in Canada

In het voorjaar wordt het weer in Canada weer wat beter, hoewel het nog veel koude en natte periodes kent. Bezoek je Canada in de lente? Neem dan een bezoekje aan de Canadian Rockies, de sneeuw begint er te smelten en de watervallen zijn op dat moment op hun hoogtepunt. Zorg ervoor dat je in de Lente je regenkleding meeneemt en verschillende lagen kunt dragen, het weer kan in dit seizoen heel snel veranderen.

Kortom, ieder seizoen heeft zo zijn charmes. Waar gaat jouw voorkeur naar uit?