Nieuws

Hurricane Irma buldert op Miami af

Deel dit artikel

Orkaan Irma raast door naar Florida, volgens MeteoGroup ziet het ernaar uit dat Irma nog ettelijke dagen een major hurrican zal blijven en pas vanaf Florida kracht verliest. De droge noordwestenwind draagt daaraan bij en ook een route over land zal Irma afzwakken. Zo lijkt ze daar nog als een major hurrican aan land te gaan om vervolgens pas in kracht in te boeten.

De laatste verwachting is dat Irma tussen de Bahama’s en Cuba door zal trekken. Een drogere noordwestenwind vanaf het binnenland van de Verenigde Staten zal er waarschijnlijk voor zorgen dat Irma afbuigt naar het noorden, naar Florida, of misschien zelfs wel naar de oostkust van Florida. The Greater Miami Convention & Visitors Bureau (GMCVB) heeft een website met informatie over de storm, evacuatieplannen en dergelijken.

Gisteravond trok Irma via de Britse Maagdeneilanden naar de noordkust van Puerto Rico. Inmiddels verliet Irma rond 7:00 uur vanochtend Nederlandse tijd Puerto Rico om koers te zetten richting de Dominicaanse Republiek. De orkaan zal volgens MeteoGroup niet dwars over trekken, maar net ten noorden langs schampen. Zo krijgen de Dominicaanse Republiek en Haïti niet te maken met de allesverwoestende windsnelheden direct rondom het oog. Wel draaien er banden rondom het oog, waarin ook bizar veel wind staat. Zo schampt de tweede band precies de noordkust van de Dominicaanse republiek en zal daar sprake zijn van een gemiddelde wind van meer dan 160 kilometer per uur met nog veel hogere uitschieters. Bekijk hier het laatste nieuws over orkaan Irma.


Deel dit artikel
Vorige bericht

Nederlanders ongerust: nog 2400 in orkaangebied

Volgende bericht

Caraïben krijgen tweede major hurricane

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.