Icelandair en Turkish Airlines tekenden gisteren een codeshare-overeenkomst bij de IATA’s AGM in Istanbul. Met deze overeenkomst kunnen de twee vliegmaatschappijen het aantal bestemmingen binnen hun netwerk uitbreiden en krijgen hun klanten de mogelijkheid om met één ticket te kunnen reizen van A naar B en hun bagage inchecken tot aan de eindbestemming.

De passagiers van Icelandair vanuit IJsland en Noord-Amerika kunnen met een Turkish Airlines aansluiting in oostelijke richting doorvliegen naar Istanbul; en de passagiers van Turkish Airlines kunnen via het Icelandair netwerk in westelijke richten vliegen naar IJsland en Canada.

In reactie op de codeshare-overeenkomst vertelt Bogi Nils Bogason, Icelandair CEO; “Met veel plezier introduceren we Turkish Airlines als onze nieuwste codeshare partner. Onze strategie is om te partneren met vliegmaatschappijen die nieuwe en spannende mogelijkheden bieden voor onze klanten en zich daarbij focussen op een gelijkgestemde klantenservice. Met de nieuwe overeenkomst zullen onze beide netwerken beter verbonden zijn, waardoor de mogelijke vluchtverbindingen voor onze klanten sterk zullen toenemen.”

Bilal Ekşi, Turkish Airlines CEO, vult aan; “We zijn blij dat we deze codeshare-overeenkomst zijn aangegaan met Icelandair. Hiermee kunnen we de reismogelijkheden voor onze passagiers via onze netwerken verbeteren.”