KLM vliegt vanaf vandaag rechtstreeks naar de Braziliaanse bestemming Fortaleza. Om 12.50 uur vertrok de inaugurele vlucht vanaf Schiphol naar de kustplaats in het noordoosten van Brazilië. KLM vliegt drie keer per week vanaf Amsterdam naar deze nieuwe bestemming met een Airbus A330-200 en met een capaciteit van 268 stoelen per vlucht. Fortaleza is de derde KLM-bestemming in Brazilië, naast Sao Paulo en Rio de Janeiro.

“Met Fortaleza als derde rechtstreekse Braziliaanse bestemming voor KLM, verstevigt KLM haar positie als belangrijke Europese luchtvaartmaatschappij op de Braziliaanse markt voor zowel zakelijke en leisure reizigers als voor vrachtvervoer. Naast de dagelijkse diensten op Sao Paulo en Rio de Janeiro, komt met deze driewekelijkse vlucht naar Fortaleza, het totaal aantal wekelijkse frequenties naar Brazilië op 17. Fortaleza vormt een strategisch toegangspunt richting Europa en andere belangrijke regio’s in Brazilië. Door de samenwerking met de Braziliaanse vliegmaatschappij GOL, wordt een nieuwe strategische hub gerealiseerd die Amsterdam en Brazilië nog steviger verbindt. Het aanbod voor onze klanten wordt hiermee verder uitgebreid. KLM had al naar 24 bestemmingen in Brazilië een codeshare met GOL naar bestemmingen vanaf Sao Paulo en Rio de Janeiro. Samen met alle andere uitbreidingen in Zuid-Amerika de afgelopen jaren, is dit een belangrijke verdere stap in de KLM en AFKL-strategie voor Zuid-Amerika”, zegt Pieter Elbers (President & CEO KLM).

Mede door de samenwerking met de Braziliaanse vliegmaatschappij GOL is voor Fortaleza als derde bestemming gekozen. De strategische ligging, de economische en toeristische ontwikkeling, en de nieuwe vliegverbindingen van GOL met grote steden in het noorden en noordoosten van Brazilië maken Fortaleza een aantrekkelijke KLM bestemming. Ook KLM’s partner Air France zal met ingang van vandaag vluchten vanuit Parijs naar Fortaleza uitvoeren. De vluchten op donderdag en zaterdag worden uitgevoerd met een Airbus A330-200 met 18 stoelen Business Class, 35 stoelen Economy Comfort en 215 stoelen Economy Class. Per 2 juli 2018 zal er een derde wekelijkse vlucht worden toegevoegd op maandag.

KL 707 vertrekt van Amsterdam-Schiphol om 12:50, en arriveert om 17:20 in Fortaleza. KL 708 vertrekt van Fortaleza om 19:50, en arriveert in Amsterdam-Schiphol om 10:00 de volgende dag.