CoronavirusNieuws

Indonesië: reisadvies geel, quarantaineverplichting gaat vanaf april verdwijnen

Deel dit artikel

De kleurcode van het reisadvies voor Indonesië is door het ministerie van Buitenlandse Zaken voor het grootste deel gewijzigd naar geel met een paar gebieden oranje en rood, maar wie binnenkort al naar Indonesië gaat moet nog wel eerst in een quarantainehotel verblijven.

‘In maart wordt de quarantaineperiode teruggebracht van vijf naar drie dagen en vanaf april volledig afgeschaft. Dat laatste onder voorbehoud van geen negatieve ontwikkelingen’, zo laat onder andere Indonesië specialist Merapi Travel weten op haar website.

‘U gaat in quarantaine in een zelf gekozen en betaald quarantainehotel: 5 dagen als u volledig gevaccineerd bent; 7 dagen als u niet volledig gevaccineerd bent. U krijgt op de dag voordat uw quarantaine afloopt weer een PCR-test. Als deze test een negatief resultaat laat zien, dan mag u uw reis voortzetten’, zo schrijft Buitenlandse Zaken op dit moment nog in haar reisadvies voor Indonesië.

Ook Visit Indonesia wees onlangs nog op het ‘bubble quarantainesysteem’ dat is opgezet door de Indonesische overheid om de quarantainetijd zo aangenaam mogelijk te maken.


Deel dit artikel
Vorige bericht

Reisadvies Egypte versoepeld

Volgende bericht

Reisadvies Canada volledig groen: volledige vaccinatie nodig vanaf twaalf jaar en ouder

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.