De Ministers Wopke Hoekstra (Financiën) en Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) hebben laten weten dat ze vanochtend een intensief gesprek hebben gehad met Air France-KLM CEO Ben Smith. Het enige dat ze kwijt wilden is dat ze Smith hebben laten weten hoe belangrijk KLM en Schiphol zijn voor de Nederlandse economie.

Smith zou niet zeker zijn over een nieuwe termijn voor KLM president-directeur Pieter Elbers. Toen dat bekend werd, is er onrust uitgebroken bij KLM evenals de Nederlandse overheid. Gisteren protesteerden honderden KLM’ers die Elbers willen behouden voor de luchtvaartmaatschappij. Door ruim 25.000 mensen werd een petitie ondertekend om Elbers’ termijn te verlengen. Volgende week zal er meer duidelijk worden over de toekomst van Elbers. De Telegraaf schrijft vandaag dat volgens insiders de kwestie ‘Elbers’ dan wellicht van de agenda wordt geschrapt.

Smith wilde na het gesprek met Van Nieuwenhuizen en Hoekstra de aanwezige pers niet te woord staan. Hij heeft vandaag, samen met niet-uitvoerend voorzitter Anne-Marie Couderc van Air France-KLM een gesprek met de raad van commissarissen van KLM.