Nieuws

Interhome komt met klimaatneutrale vakanties

Deel dit artikel

Interhome Group biedt vanaf nu klimaatneutrale vakanties aan in zijn vakantiehuizen. Gasten die via de vakantiehuizenaanbieder een accommodatie boeken, hebben nu de mogelijkheid om de CO2-voetafdruk van hun verblijf te compenseren.

De Interhome Group biedt zijn klanten de mogelijkheid om een bijdrage te leveren aan de bescherming van het klimaat. Vanaf nu kunnen gasten de CO2-voetafdruk van hun verblijf in een vakantiehuis of appartement compenseren. Het compensatietarief per accommodatie ligt tussen € 1,60 en € 2,40 per nacht, afhankelijk van het land. “Wij geven om
duurzaamheid en beschouwen het als onze plicht om een intact milieu door te geven aan toekomstige generaties. Daarom hebben we besloten om de CO2-compensatie te integreren in het boekingsproces. De bijdrage voor koolstofcompensatie is uiteraard vrijwillig”, zegt  Jörg Herrmann (CEO van de Interhome Groep).

De volledige opbrengst gaat naar het klimaatfonds van de Migros Group, dat nationale en internationale klimaatbeschermingsprojecten binnen de Migros-waardeketen ondersteunt.

Daarnaast verleent Interhome Group financiële steun aan een project voor het behoud van bijen. Vanaf februari 2022 heeft het bedrijf toegezegd om € 1,00 te betalen aan de organisatie Beesark voor elke nieuwe boeking. Elke nieuwe boeking betekent dat er 2,5 meter bijenweide in Oostenrijk zal worden geplant. “Met zowel de CO2-compensatie als het bijenbeschermingsproject leveren wij een belangrijke bijdrage aan de bescherming van het klimaat en hopen dat veel van onze klanten zich bij ons aansluiten – ten gunste van de natuur en de toekomst van onze kinderen en kleinkinderen”, aldus Herrmann.

Author


Deel dit artikel

1 Comment

  1. Santos
    17 januari 2022 at 22:00

    How about refunding customers when you have ruined their vacations instead?

Vorige bericht

Cuba: alleen toegang voor gevaccineerden met negatieve PCR-test

Volgende bericht

UK versoepelt de inreisregels voor buitenlandse bezoekers

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."