Nieuws

Invoering koffertoeslag KLM een feit

Deel dit artikel

Invoering koffertoeslag KLM een feitEconomy Class-passagiers van KLM moeten met ingang van vandaag (14 mei) gaan betalen (€ 15 per koffer mits van tevoren ‘geboekt’ en € 30 wanneer bij inchecken op de luchthaven pas blijkt dat de passagier ruimbagage bij zich heeft) voor ruimbagage op Europese vluchten. De enige mogelijkheid om onder deze extra kosten uit te komen is door lid te worden van Flying Blue. Flying Blue Elite-deelnemers behouden de bagagevrijstelling voor twee koffers. Ondanks de vrijstelling blijft op het E-ticket de bagage indicatie ‘NO’ of ‘0PC’ staan. De koffertoeslag zou eigenlijk 22 april jl. worden ingevoerd, maar werd uitgesteld doordat de luchtvaartmaatschappij te maken kreeg met een cyberaanval. Met het loskoppelen van de ruimbagage van het economy ticket op Europese vluchten heeft KLM het aantal vluchten vanaf € 99 verhoogd van zeventien naar 30.

Harm Kreulen, directeur KLM, liet eerder aan TravelPro weten dat ruim 35% van de KLM-passagiers die binnen Europa vliegt zonder koffer reist. ”Voor de reisagent wordt het een eenvoudige handeling om een ruimbagage toe te voegen tijdens het boekingsproces in de verschillende CRS’en. De reisagent krijgt een steeds breder scala aan keuzemogelijkheden om de klant te advsieren. Dat is een verdieping van de rol van agent jegens zowel de leisure- als de zakelijke klant. Denk aan advies over wel of geen ‘a la carte’ maaltijd (als alternatief voor een keuze uit de inbegrepen maaltijden) en een stoel in de Economy Comfort Class”, aldus Kreulen. Vanochtend liet KLM weten in april 6,6 miljoen reizigers te hebben vervoerd, 1,9% meer dan april 2012. De bezettingsgraad daalde met 0,4% tot 82,8%.


Deel dit artikel
Vorige bericht

Icelandair voegt Newark toe aan routenetwerk

Volgende bericht

Steven van Nieuwenhuijzen naar TUI Nederland

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.