Jan Doets America Tours heeft in Washington DC voor de vierde maal een prestigieuze Amerikaanse Oscar voor de reiswereld gewonnen. De touroperator uit Heerhugowaard, die wordt geleid door Elske Doets, Zakenvrouw van het Jaar 2017, is onderscheiden met de Top Touroperator USA Award, ook wel bekend als de Oscar voor de reiswereld.

Hiermee behoort Jan Doets tot beste vijftig Amerikaspecialisten van de wereld. Eerder viel Doets al in 2013, 2015 en 2016 in de prijzen. En dat is bijzonder, gezien het feit dat Doets zich daarvoor een plek heeft moeten bevechten tussen grote operators uit landen als China, India, Rusland en Duitsland.

Het bemachtigen van de Oscar wordt jaarlijks moeilijker. Vooral de opkomst van de Chinese reisorganisaties, maakt het voor Europese touroperators een steeds grotere uitdaging om plekken vast te leggen op de juiste locaties. De prijs werd afgelopen zaterdagavond 3 juni uitgereikt op het jaarlijkse congres van de Amerikaanse reiswereld, de zogenaamde International Pow Wow. Dit jaar vond die plaats in Washington DC.