Nieuws

Jan Eerkens nieuwe directeur Lelystad Airport

Deel dit artikel

Jan Eerkens is de opvolger van Wilma van Dijk als nieuwe directeur Lelystad Airport. Van Dijk wordt per 1 september de nieuwe directeur van Rotterdam The Hague Airport (RTHA) waar Ron Louwerse zijn functie als directeur per 1 september aanstaande neerlegt en met pensioen gaat.

Eerkens is sinds 2017 senior Manager bij luchthaven Lelystad Airport en werkt sinds 2006 bij Royal Schiphol Group waar hij eerder binnen de vastgoedtak actief was. Dick Benschop (CEO Schiphol): “Ik ben zeer verheugd dat Jan Wilma gaat opvolgen. Met de kennis en ervaring die Jan heeft opgebouwd, is de continuïteit in de leiding van Lelystad Airport gegarandeerd op weg naar het politieke besluit over de opening.”

Wilma van Dijk: “De luchthaven heeft een organisatie en infrastructuur die klaar is om vakantiegangers en commercieel vliegverkeer te ontvangen. Met een gerust hart draag ik het stokje over aan Jan en het team van Lelystad Airport. Ik ken Jan als zeer bevlogen, deskundig en betrokken.”

Jan Eerkens: “De komende jaren worden belangrijk voor Lelystad. Het Kabinet zal een besluit gaan nemen over de opening. Ik zie ernaar uit daar een bijdrage aan te kunnen leveren met de regio. Ik zie uit naar de samenwerking met en gesprekken met omwonenden en alle andere betrokkenen bij de luchthaven.”


Deel dit artikel
Vorige bericht

Directeur Lelystad Airport wordt directeur Rotterdam The Hague Airport

Volgende bericht

Lufthansa voorkomt grote staking door salarisverhoging

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.