Nieuws

Jet2.com: geen interesse in Thomas Cook

Deel dit artikel

Steve Heapy (CEO Jet2.com en Jet2holidays) heeft middels een statement laten weten dat Jet2.com en Jet2holidays geen interesse hebben in de luchtvaartmaatschappij en reisbureaus van Thomas Cook. Dat werd gesuggereerd in het Engelse vakblad Travel Weekly.

De CEO van Jet2 laat weten dat de touroperator een zeer goede relatie heeft met onafhankelijke reisagenten in Groot-Brittannië. “Deze reisagenten zijn onderdeel van onze lange termijn distributiestrategie. We ondersteunen hen om hun omzet te vergroten en hun bedrijf te laten groeien. We zijn absoluut toegewijd aan deze aanpak. Daarom hebben we geen plannen om Thomas Cook-winkels te kopen of om onze eigen winkels te openen.”

Hij reageerde daarmee op de column van Miles Morgan (directeur van Miles Morgan Travel) in Travel Weekly. Morgan liet met zijn column de retail in Engeland enigszins zweten. Hij suggereerde dat Jet2holidays geen reisagenten meer nodig zou hebben wanneer de touroperator de winkels van Thomas Cook zou overnemen.

“Er wordt gesproken over easyJet en Jet2holidays. Ik denk dat beide maatschappijen wel wat hebben aan de slots op belangrijke luchthavens”, zo schrijft Morgan. “Maar hoe zit het met de winkels? Als Jet2 voor de winkels gaat, dan zijn al die reisagenten waar ze nu mee samenwerken misschien niet meer nodig. Hoe zou uw winst eruit zien zonder Jet2holidays? Zorgwekkend…”

De Jet2 CEO kon in zijn statement niet vaak genoeg benadrukken dat er absoluut geen sprake is van interesse in de winkels van Thomas Cook. “Laat ik nogmaals duidelijk maken dat onze focus ligt op nauwe werkrelaties met onafhankelijke reisagenten via onze ‘Partnership2Success’-strategie”, aldus Heapy. “Dit omvat ondersteuning middels gezamenlijke marketingactiviteiten en sponsoring van evenementen in de branche. Daarnaast hebben we ons Earn Your Wings-trainingsprogramma, VIP FAM-reizen en het hosten van onze jaarlijkse VIP Travel Agent-conferentie.”

Lufthansa CFO Ulrik Svensson bagatelliseerde vorige week in Duitse media de kansen om Condor te kopen van Thomas Cook. “Het is onwaarschijnlijk dat we de deal zullen krijgen”, vertelde hij aan analisten in antwoord op vragen. Hij schetste verschillende hindernissen, waaronder de verouderende vloot van Condor die hoge investeringen zouden vereisen. Ook de integratie in Eurowings zou complex zijn. Daarnaast zou het ook nog maar de vraag zijn of de mededingingsautoriteiten goedkeuring zouden geven aan een overname.

Thomas Cook zette haar luchtvaarttak in februari van dit jaar in de etalage. De Britse touroperator bevestigde begin juni dat het gesprekken voert met Fosun Tourism, een in Hong Kong gevestigde onderneming en eigenaar van Club Med. Fosun is tevens de grootste aandeelhouder van Thomas Cook met een belang van 18,7%.


Deel dit artikel
Vorige bericht

Cruise Travel: flash sale Royal Caribbean met korting en gratis boordtegoed

Volgende bericht

Bohemian Birds Group haalt half miljoen op

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.