Fosun Tourism, een in Hong Kong gevestigde onderneming en eigenaar van Club Med, zou gesprekken voeren om Thomas Cook te kopen volgens de Engelse nieuwszender Sky News.

Hanita van der Meer (Head of PR & Communications voor Continental Europe Thomas Cook Group) liet zondag jl. aan TravelPro nog weten dat het om speculaties gaat van dezelfde journalist die eerder ook al geruchten over de touroperator de wereld in hielp. “Op dat soort speculaties geven wij geen commentaar.” Gisteren bevestigde de touroperator vanuit Londen echter dat het inderdaad in gesprek is met haar grootste aandeelhouder.

De nieuwszender meldt dat een formeel bod op de touroperator geen zekerheid is en dat de gesprekken zich in een vroeg stadium bevinden. Het Chinese bedrijf zou met JP Morgan, een grote Amerikaanse bank, aan het potentiële aanbod werkten. De luchtvaartmaatschappij van Thomas Cook mogen de Chinezen niet overnemen.

Thomas Cook, dat 178 jaar bestaat, heeft eerder al meerdere aanbiedingen ontvangen van partijen die geïnteresseerd zijn in het geheel of gedeeltelijk kopen van het luchtvaartbedrijf. Thomas Cook heeft eerder ook een overname-aanbod gehad van de Scandinavische private equity-groep Triton, dat onder meer eigenaar is van de Sunweb Group en vorige week liet weten ook Corendon over te nemen.

Gegevens van Refinitiv, een wereldwijde aanbieder van gegevens voor financiële markten, tonen aan dat Guangchang Guo voorzitter Fosun) de grootste aandeelhouder is van Thomas Cook met een belang van 18,7%.