Nieuws

Speculaties dat Fosun Tourism Thomas Cook wil kopen

Deel dit artikel

Fosun Tourism, een in Hong Kong gevestigde onderneming en eigenaar van Club Med, zou gesprekken voeren om Thomas Cook te kopen volgens de Engelse nieuwszender Sky News.

Hanita van der Meer (Head of PR & Communications voor Continental Europe Thomas Cook Group) liet zondag jl. aan TravelPro nog weten dat het om speculaties gaat van dezelfde journalist die eerder ook al geruchten over de touroperator de wereld in hielp. “Op dat soort speculaties geven wij geen commentaar.” Gisteren bevestigde de touroperator vanuit Londen echter dat het inderdaad in gesprek is met haar grootste aandeelhouder.

De nieuwszender meldt dat een formeel bod op de touroperator geen zekerheid is en dat de gesprekken zich in een vroeg stadium bevinden. Het Chinese bedrijf zou met JP Morgan, een grote Amerikaanse bank, aan het potentiële aanbod werkten. De luchtvaartmaatschappij van Thomas Cook mogen de Chinezen niet overnemen.

Thomas Cook, dat 178 jaar bestaat, heeft eerder al meerdere aanbiedingen ontvangen van partijen die geïnteresseerd zijn in het geheel of gedeeltelijk kopen van het luchtvaartbedrijf. Thomas Cook heeft eerder ook een overname-aanbod gehad van de Scandinavische private equity-groep Triton, dat onder meer eigenaar is van de Sunweb Group en vorige week liet weten ook Corendon over te nemen.

Gegevens van Refinitiv, een wereldwijde aanbieder van gegevens voor financiële markten, tonen aan dat Guangchang Guo voorzitter Fosun) de grootste aandeelhouder is van Thomas Cook met een belang van 18,7%.


Deel dit artikel

1 Comment

  1. […] dit jaar in de etalage. De Britse touroperator bevestigde begin juni dat het gesprekken voert met Fosun Tourism, een in Hong Kong gevestigde onderneming en eigenaar van Club Med. Fosun is tevens de grootste […]

Vorige bericht

Cook's Club Sunny Beach geopend

Volgende bericht

Merkcampagne Transavia vandaag van start: 'Zeg Ja!'

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.