JetBlue is van start gegaan met dagelijks vluchten tussen Boston Logan International Airport en Amsterdam Airport Schiphol.

Boston markeert de tweede trans-Atlantische bestemming voor JetBlue vanuit Schiphol, na de succesvolle start van de dagelijkse vlucht naar New York’s John. F. Kennedy International Airport op 30 augustus.

Meer opties

“Onze dagelijkse non-stop vlucht tussen Amsterdam en New York is succesvol gestart. We zijn verheugd om onze service en lagere tarieven uit te breiden met een dagelijkse vlucht naar naar Boston”, zegt Dave Clarke, Head of Revenue & Planning bij JetBlue. “Het toevoegen van deze tweede trans-Atlantische route biedt zakenreizigers en vakantiegangers meer opties om te vliegen aan lagere tarieven in vergelijking met legacy carriers die al decennialang de markt bedienen.”

Lees ook: JetBlue verbindt Schiphol met New York en Boston.

Nederland zeer belangrijk

Martha Sheridan, Meet Boston President & CEO: “Boston en de bestemmingspartners zijn erg blij met de lancering van deze dagelijkse non-stop service van en naar Amsterdam. Nederland is een zeer belangrijke overzeese bronmarkt voor ons; jaarlijks komen meer dan 30.000 bezoekers naar onze regio die meer dan $ 35 miljoen aan inkomsten generen voor onze regionale economie. JetBlue’s uitbreiding naar belangrijke Europese markten is een cruciaal onderdeel voor Boston om zijn marktaandeel van internationale bezoekers volledig terug te winnen.”

Vluchttijden

Reizigers kunnen vanaf 21 september dagelijks vliegen vanuit Schiphol naar Boston Logan International Airport. Het vliegtuig vertrekt om 11:35 en landt om 14:00 (lokale tijden). De vluchten worden uitgevoerd met JetBlue’s Airbus A321 Long Range (LR) vliegtuig, met 24 vernieuwde ‘Mint Suite®’ stoelen en 114 ‘Core’ stoelen.

2040 netto nul

De luchtvaartmaatschappij bindt zich aan de doelstelling om tegen 2040 netto nul te bereiken. Tien jaar eerder dan bredere industriedoelen. Daarnaast heeft het ook de doelstelling om de uitstoot van vliegtuigen tegen 2035 effectief te halveren t.o.v. het niveau van 2019, in lijn met de Paris Agreement. JetBlue werkt aan dit doel door samen te werken met externe partners en het stimuleren van vooruitgang in de sector op het gebied van duurzaamheid, samen met interne inspanningen om extra operationele efficiëntie te bevorderen. JetBlue gelooft dat het inzetten van duurzame luchtvaartbrandstof (SAF) de meest effectieve manier is om emissies in de luchtvaartindustrie te verminderen. De luchtvaartmaatschappij ondersteunt tevens met trots de groeiende SAF-markt met drie SAF-leveranciers en producenten in de VS, alsook verschillende samenwerkingen en investeringen voor toekomstige SAF-technologieën.

Low fare

De komst van JetBlue naar Amsterdam introduceert een nieuw klantgericht, low-fare aanbod voor zowel vakantiegangers, als zakenreizigers, dankzij het gebruik van het A321 Long Range vliegtuig. Dit type heeft het bereik van een wide-body vliegtuig en de economische aspecten van een vliegtuig met één gangpad. JetBlue is momenteel de zesde grootste luchtvaartmaatschappij in de VS en staat bekend om het hebben van de meeste beenruimte in coach. De luchtvaartmaatschappij biedt daarnaast ook live televisie en on-demand entertainment aan op elke stoelrugleuning, gratis en snel Fly-Fi internet, gratis snacks en frisdranken en kwalitatieve klantenservice.