Nieuws

KLM Cityhopper breidt vloot uit met twee Embraers

Deel dit artikel

KLM-cityhopper verwelkomde zaterdag de nieuwste Embraer E175+ met registratie PH-EXU en de nieuwste Embraer 190 met registratie PH-EXV op Schiphol. Het totaal aantal Embraers in de KLC-vloot komt hiermee op 45.

De levering van deze 14e Embraer E175+ en 31e Embraer E190 is een belangrijke stap in de voortdurende vlootinnovatie van KLM. Sinds de uitfasering van de Fokker bestaat de KLM Cityhopper-vloot volledig uit Embraers. Door geavanceerde eigenschappen verbruikt de Embraer minder brandstof en vermindert daarmee de CO2-uitstoot. Het brandstofverbruik van de nieuwe E175+-toestellen is maar liefst 22 procent lager in vergelijking met de Fokker 70.

De Embraer-toestellen sluiten aan bij KLM’s focus op de klant. De nieuwe vliegtuigen bieden meer comfort en ruimte voor reizigers en helpen daarmee bij het creëren van een memorabele reis. KLM Cityhopper is in Europa de operator met de grootste Embraer-vloot. Medio 2018 zal de totale KLC-vloot bestaan uit maar liefst 49 toestellen van deze Braziliaanse vliegtuigbouwer. In maart wordt de 46e Embraer verwacht.

Auteur


Deel dit artikel
Vorige bericht

Ferdinand Fransen 90 jaar

Volgende bericht

Delta Air Line lanceert wegwijzer Schiphol

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.