Nieuws

KLM: flinke groei in novembermaand

Deel dit artikel

De KLM-vervoerscijfers over de maand november laten een flinke groei zien. KLM Passage verwelkomde in de maand november 10,2% meer passagiers aan boord in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar. Bij een vervoersgroei van 7,3% in passagierskilometers en een hogere capaciteit stoelkilometers van 5,7% steeg de bezettingsgraad met 1,3%-punt.

“De groei was met name te zien op Europese bestemmingen en het Amerikaanse continent. Op Afrika en het Midden-Oosten was KLM in staat om bij een geringe capaciteitsgroei de bezettingsgraad met bijna 3% te laten stijgen. Het vormt het bewijs dat de KLM-netwerkstrategie nog steeds haar vruchten afwerpt”, aldus Pieter Elbers (KLM President & CEO).

Transavia zag de capaciteit en het aantal passagiers licht dalen door de sluiting van de activiteiten in München eind oktober. De bezettingsgraad steeg wel. KLM Cargo wist eveneens te profiteren van de toenemende vraag uit de markt. Bij een stijging van de capaciteit van 3,9% en een toename van het vervoer met 6,4%, steeg de benuttingsgraad met 1,7%-punt.


Deel dit artikel
Vorige bericht

Roel Bouten aan de slag bij ITSC

Volgende bericht

Holiday Extras viert feestje met Met & Co

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.