Nieuws

KLM: geen gratis ruimbagage op verre vluchten

Passagiers moeten binnenkort bijbetalen voor hun ruimbagage op bijna alle KLM-vluchten. De afgelopen jaren moesten passagiers al betalen voor ruimbagage op vluchten binnen Europa en naar bestemmingen in Noord- en Zuid-Amerika. Vanaf deze week geldt dat ook voor andere intercontinentale vluchten, meldt De Telegraaf.

Deze nieuwe regel geldt voor het ’light-tarief’. Passagiers met dit ticket moeten vijftig euro bijbetalen om een koffer in te checken, wel is het ticket zelf goedkoper geworden. In het flex-tarief is alles nog wel ’gratis’, maar dat ticket is 150 euro duurder. De prijswijziging is volgens KLM nodig uit concurrentieoverwegingen. Door de wijziging zouden tickets zonder ruimbagage tot wel 15 procent goedkoper kunnen worden.

KLM is niet bang dat dit zal leiden tot overvolle bagagebakken op deze vluchten door het meenemen van handbagage, volgens de luchtvaartmaatschappij speelt dit alleen op Europese vluchten. Begin deze maand riep KLM al een halt toe aan de groeiende stroom rolkoffers op Europese vluchten. KLM is bezig met een onderzoek naar een toeslag voor grotere stukken handbagage.

© 2019, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Vorige bericht

Foto’s en video - Best of TUI...The Challenge 2019 van start

Volgende bericht

Ter Haar vs. RABO

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.