Nieuws

KLM over komst vliegtaks: dit gaat de Nederlandse luchtvaart schade toebrengen

Deel dit artikel

KLM laat weten dat het kennis heeft genomen van de berichtgeving omtrent de vliegtaks en wacht het wetsvoorstel af. Vanochtend werd bekend dat de vliegtaks die in 2021 door het kabinet wordt ingevoerd 7 euro per ticket zal worden.

De luchtvaartmaatschappij wijst erop dat de vliegtaks er komt naast een wereldwijde CO2-heffing, een Europese CO2-heffing en een nationale heffing op lawaaiige en vervuilende vliegtuigen. “Hiermee ontstaat een stapeling van vier kostenverhogende systemen die de Nederlandse luchtvaartsector schade toebrengen. KLM hoopt dan ook dat in ieder geval de opbrengsten van de vliegtaks niet naar de algemene middelen vloeien, maar naar echte verduurzamingsmaatregelen binnen de luchtvaartsector die het milieu wél helpen”, zo laat de airline middels een statement weten.


Deel dit artikel

1 Comment

  1. Geel Hesje
    8 december 2018 at 08:28

    En de passagier wordt weer de dupe, tickets zijn straks niet meer te betalen, natuurlijk gaat dit de luchtvaart schade brengen!

Vorige bericht

Exclusieve rondleiding TUI-hoofdkantoor met Arjan Kers

Volgende bericht

Romeijn (Sunweb Group) in gesprek met private-equity partijen

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.