Nieuws

KLM voegt Cork (Ierland) toe aan Europees netwerk

Deel dit artikel

KLM breidt haar Europese netwerk uit met Cork (Ierland). Vanaf 3 augustus wordt de tweede grootste stad van Ierland dagelijks door KLM verbonden met Schiphol. De vluchten worden uitgevoerd met de Embraer 175, met een capaciteit van 88 passagiers.

KLM is bezig om het netwerk langzaam en zorgvuldig weer op te bouwen. Het aantal bestemmingen groeit snel, maar het aantal vluchten is nog lang niet op het oude niveau. KLM kiest er namelijk voor om klanten eerst zoveel mogelijk keuze te bieden qua bestemmingen. Daarna wordt bekeken of het aantal vluchten naar een bestemming kan worden verhoogd of de capaciteit kan worden vergroot door een groter toestel in te zetten.

De opening van Cork stond aanvankelijk gepland voor eind maart. Door de coronacrisis werd deze uitgesteld. Cork is de tweede bestemming in Ierland voor KLM, naast Dublin.

Vluchtschema

KLM zal met ingang van 3 augustus 2020 dagelijks vliegen tussen Amsterdam Airport Schiphol en Cork Airport. De Embraer 175 heeft 20 stoelen in Business Class, 8 in Economy Comfort en 60 in Economy Class.

Het vluchtschema is als volgt:

KL1085 vertrekt dagelijks uit Amsterdam om 12.05 en arriveert in Cork om 12.55.
KL 1086 vertrekt dagelijks uit Cork om 13.25 en arriveert in Amsterdam om 16.10.


Deel dit artikel

1 Comment

  1. […] bestemmingen Er zijn drie nieuwe bestemmingen bijgekomen: Cork (Ierland), Southampton (Verenigd Koninkrijk) en Riyad (Saudi-Arabië). De coronacrisis heeft veel […]

Vorige bericht

Reisadviezen Finland en regio Porto versoepeld

Volgende bericht

Floor angels

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.