Nieuws

KLM werkt aan paspoort app en boarden via gezichtsherkenning

Deel dit artikel

KLM werkt aan een paspoort app waardoor de paspoortcontrole bij de gate thuis kan worden gedaan en reizigers bij de gate kunnen inchecken door middel van gezichtsherkenning. 

Dat meldt De Telegraaf op basis van een interview met Boet Kreiken (Executive Vice President Customer Experience KLM). In februari wordt er op Schiphol gestart met een proef op een vlucht tussen Nederland en de Verenigde Staten. Reizigers die niet mee willen werken kunnen op de klassieke manier blijven inchecken.

In de toekomst moet het mogelijk worden om middels gezichtsherkenning de terminal binnen te komen. Daarmee heeft het project van KLM overigens niet te maken, evenals met E-id waaraan de Europese Unie werkt. Daarin zouden ook gegevens van opleiding en rijbewijs digitaal aan de identiteit worden gekoppeld.

Een project waarbij KLM met het World Economic Forum en Schiphol werkte aan het versoepelen van het reisproces op de luchthaven is gestopt. Kreiken laat weten dat daar nu met het ministerie van Justitie en Veiligheid en Schiphol aan wordt gewerkt.


Deel dit artikel
Vorige bericht

Gestage groei in het aantal boekingen buiten Europa

Volgende bericht

WestJet weer terug op Schiphol met ruim netwerk

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.