De 131 passagiers die zaterdag jl. met KLM naar Istanbul Atatürk Airport vlogen, kregen bij de landing te horen dat Koning Willem-Alexander co-piloot was van desbetreffende vlucht KL1613. Ook op de terugweg naar Schiphol was hij co-piloot van de Boeing 737-700.

Alleen de crew wist dat de Koning co-piloot was. Aan de Turkse krant Daily Sabah vertelt Can Ünsalan dat hij de koning herkende. “Het is voor mij een onvergetelijke herinnering, want het zal niet vaak voorkomen dat de koning je naar je bestemming vliegt.”

“In het begin was ik een beetje bezorgd, wetende dat hij een part-time piloot is, maar het was een goede start en landing. Ik schreef een ​​briefje om hem te bedanken en vroeg om een ​​foto, maar zijn lijfwacht vertelde dat hij niet op de foto wilde maar puur als piloot gezien wilde worden”, aldus Ünsalan.

In een interview met de Telegraaf uit mei 2017 vertelde koning Willem-Alexander dat hij na 21 jaar was gestopt als co-piloot in de KLM Cityhopper, maar dat hij in opleiding was om met een Boeing 737 te kunnen vliegen.