Nieuws

Langere samenwerking voor KLM en Airbnb

KLM en Airbnb kondigen vandaag een langdurige samenwerking aan. Als startschot van deze samenwerking plaatste KLM onlangs het als appartement ingericht vliegtuig MD-11 op de website van Airbnb.

“Zowel Airbnb als KLM verbinden mensen over de hele wereld. We bieden diensten aan die perfect op elkaar aansluiten; geen lange vlucht zonder accommodatie. Aangezien beide organisaties zich ten doel stellen hun klanten een inspirerende reiservaring te bieden, is het volstrekt logisch dat we nu onze krachten bundelen”, zegt Martijn van der Zee, SVP E-Commerce Air France/KLM. “De gasten van Airbnb en passagiers van KLM zijn naar hetzelfde op zoek tijdens hun reis; het comfort van thuis, een unieke ervaring en een persoonlijke behandeling. KLM’s uitgebreide vluchtaanbod naar verrassende bestemmingen als bijvoorbeeld Bogota en Almaty, biedt genoeg kansen om een geschikte Airbnb accommodatie te vinden in een van de 190 landen. Ongeacht of dit een appartement, huis, villa, boomhut, boot of een iglo is”, zegt Even Heggernes, country manager voor Airbnb Nederland

Wereldwijde bestemmingen
KLM-klanten kunnen vanaf nu Airbnb accommodaties direct via de KLM-website vinden. Het actuele Airbnb-aanbod wordt in meer dan 600 wereldwijde bestemmingen opgenomen in KLM’s inspirerende reisgids. Daarnaast worden vanaf volgend jaar alle unieke accommodaties aangeboden op de homepage van de KLM website.

Overnachting MD-11
Om de start van de samenwerking te vieren, bouwden KLM en Airbnb de MD-11 om tot een appartement op Schiphol Airport. Drie gelukkige winnaars mochten hier een nachtje in verblijven. Zo kreeg een gezin uit Rotterdam de kans hun vierjarige tweeling voor het eerst in een écht vliegtuig te laten slapen. Een koppel uit Rome vierden de verjaardag van de echtgenoot met een zelfgemaakt diner in de galley van het vliegtuig. Tot slot werden twee jonge vriendinnen uit Jamaica en de Verenigde Staten herenigd in Amsterdam na elkaar jaren niet gezien te hebben. Zie filmpje.

© 2014, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Author

Vorige bericht

Aruba Tourism Authority kiest voor Stroom

Volgende bericht

Ukraine International kijkt vooruit

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."