Nieuws

LATAM airlines rechtstreeks tussen Aruba en Lima

Deel dit artikel

De regering van Aruba kondigt in samenwerking met de Aruba Airport Authority en Aruba Tourism Authority met trots een non-stopdienst aan tussen Aruba Airport (AUA) en Lima (Peru) met ingang van 2 december.

Lima wordt op dit moment nog niet bediend vanuit Aruba en wordt de derde regionale hub in Latijns-Amerika die de bestemming verbindt met belangrijke markten zoals Brazilië, Argentinië, Chili, Uruguay en Paraguay.

“We zijn verheugd om onze vrienden uit Peru te verwelkomen op Aruba’s zonnige kusten. Deze nieuwe vlucht zal niet alleen de banden tussen onze twee landen versterken, maar het zal Peruanen ook een geweldige kans bieden om Aruba’s natuurlijke schoonheid, levendige cultuur en warme gastvrijheid te ontdekken. Er is veel tijd en energie in de onderhandelingen gestoken en we zijn blij met een succesvol resultaat. Een speciale dank aan het team van Aruba Airport Authority, Aruba Tourism Authority en Aruba Hotel and Tourism Association”, aldus Danguiallaume Oduber (minister van Toerisme en Volksgezondheid).

De LATAM-groep heeft binnenlandse activiteiten in vijf landen in Zuid-Amerika, namelijk Brazilië, Chili, Colombia, Ecuador en Peru – en biedt connectiviteit binnen, naar en vanuit Latijns-Amerika met 144 bestemmingen in 22 landen met passagiersactiviteiten en 154 bestemmingen met zijn vrachtactiviteiten.

De vlucht begint met een frequentie van drie keer per week met een Airbus 320 met een capaciteit voor 174 passagiers (12 Premium Economy-cabine, 162 in Economy) of Airbus 319 met een capaciteit voor 138 passagiers (12 Premium Economy-cabine, 126 bij Economie).

“De nieuwe route naar Lima sluit aan bij de strategie van A.T.A. en stelt ons in staat ons marktaandeel te vergroten op de langeafstandsmarkten in Latijns-Amerika, die bekend staan om hun langere verblijfsduur en hogere uitgaven op de bestemming”, aldus Ronella Croes (CEO van de Aruba Tourism Authority).

Schema’s zijn als volgt:

  • Vertrek vanaf de luchthaven van Lima om 12.00 uur op donderdag, zaterdag en zondag, aankomst op Aruba om 1720
  • Vertrek vanaf Aruba Airport om 1820 op donderdag, zaterdag en zondag, aankomst in Lima om 2140.

Deze vlucht zal aansluiten op grote LATAM-hubs . Vanuit Lima voert LATAM wekelijks 176 internationale vluchten uit naar 29 bestemmingen in verschillende landen in Noord- en Zuid-Amerika. LATAM vliegt voornamelijk naar steden als Santiago, Chili (45 wekelijkse vluchten), Buenos Aires Argentinië (20), Sao Paulo-Guarulhos, Brazilië (21), Rio De Janeiro, Brazilië (7), Guayaquil, Ecuador (7) en Montevideo, Uruguay (7).


Deel dit artikel

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige bericht

FlixBus zal in de loop van 2024 starten in India

Volgende bericht

Video - Aan boord van Le Commandant Charcot

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.