De nieuwste Travelpro is uit, waarin je weer volop interviews, columns, achtergronden en specials kan vinden. Perfect leesvoer voor deze regenachtige dagen.

Het duo-interview tussen Hans van Hoffen (dé VakantieDiscounter) en Dimitri Joannides (TUI Nederland) was een feest om bij aanwezig te zijn. De mannen kennen elkaar al langer dan vandaag en beiden hebben volop veranderingen meegemaakt in de afgelopen jaren. Op dit moment houdt onder andere de nieuwe spelregel van de ACM hen bezig. 

In de cruisesector verandert ook veel en wie het nieuws volgt zou denken dat steeds minder reizigers voor een cruise kiezen. In dit nummer vind je een uitgebreid artikel over Europese cruises. Daarover hebben we het onder meer met Peter Lindhout (ZRA bij The Travel Club), een absolute kenner op dit gebied.

Ook Fred Verlinden (Stip Reizen) heeft het over de populariteit van cruisen. Fred: “Sinds we onze cruises ook via Corendon aanbieden, zien we dat de Corendon-klant in plaats van te kiezen voor een hotel het ook leuk vindt om een cruise te maken. Stip blijft absoluut de lead hebben, ook in de marketing, voor alle niet-zonproducten en dat gaan we ook uitbreiden.” Bij Stip Reizen is er ook reden tot feest. Het bedrijf bestaat ondertussen alweer vijftien jaar!

Lees het artikel over de inspirerende bijeenkomst van Avila Reizen. Tim en Hilda van der Wel (eigenaren en oprichters Avila Reizen) gingen in gesprek over de rol die toerisme kan spelen in het beschermen van onze aarde en welke impact ondernemers binnen de reisbranche kunnen maken. “Immers door bewuste en gezamenlijke keuzes te maken, zorgen we ervoor dat toerisme een blijvende positieve impact heeft.”

Roderik van Veelen en Maurice Eltinkgaan in op de riviercruisesector. We vroegen het nieuwe directie duo van Feenstra Rijn Lijn onder meer of ze geen verandering qua leeftijd, een jonger publiek, aan boord van de schepen willen krijgen. Hun reactie: “In 2030 zijn er volgens mij zes of zeven miljoen 60-plussers. Waarom zouden wij überhaupt willen verjongen? Dat hoeft helemaal niet.”

En last but not least gingen we langs bij Steven Oppenheim, eigenaar van Oppenheim Travel. De touroperator (specialist in reizen naar Egypte, Israël en Jordanië) viert haar 50-jarig bestaan. Hij dankt de reisretail voor de vele boekingen. Een geweldige prestatie waarmee wij Steven en zijn team van harte feliciteren. Benieuwd naar wat hij allemaal heeft veranderd? Lees het vanaf pagina 30.