Vijf jaar na het faillissement van OAD (25 september 2013, red.)  is het de Rabobank die met een inhoudelijk verweer moet komen. “Daar slagen ze extreem slecht in”, zo laat Jan Driessen (woordvoerder familie Ter Haar) desgevraagd weten aan TravelPro.

“De Rabobank blijft steken in aantoonbare leugens en tragisch verkeerde rekenvoorbeelden. Een bank onwaardig.” Gisteren was het exact vijf jaar geleden dat het faillissement aan het begin van de middag bekend werd voor de buitenwereld. Intern kregen OAD-medewerkers het slechte nieuws ’s ochtends te horen.

Eind vorig jaar liet de woordvoerder van de familie Ter Haar nog aan TravelPro weten dat volgens hen de Rabobank “eigenlijk helemaal niet zoveel zekerheden mocht stellen, geen recht had om extra kapitaaleis te vragen, alle zes oplossingen met opzet frustreerde, maar dat er ondanks genoemde wél tijdig een akkoord was en aan alle rigide voorwaarden van Rabobank voldaan”, waarbij hij onder andere verwijst naar de getekende verklaringen van de Twentse investeerders en de huidig minister van defensie Ank Bijleveld.

Vandaag de dag laat Driessen weten dat het allemaal wel erg lang duurt. “Maar na vijf jaar staan de lichten wel hoopgevend op groen. OAD heeft de steun van de curatoren en we trekken nu gezamenlijk op tegen de Rabobank.” Diezelfde Rabobank heeft tot 1 november voor hun conclusie van dupliek. Door het faillissement van OAD verloren 1.750 mensen hun baan.