Maarten de Ruiter (ex-CEO FOX Vakanties) heeft deze week Topvillas.travel gelanceerd, dat heeft hij desgevraagd bevestigd aan TravelPro. Met Topvillas gaat hij zich richten op de high-end markt. De Ruiter heeft de online reisorganisatie opgezet in samenwerking met Dagmar Ypenberg die als marketing director aan de slag gaat en met Mathilde Vlotman die werkzaam zal zijn als product specialist.

“Ik merkte op dat er op het gebied van villaverhuur ontzettend veel partijen zijn (Airbnb, Micazu, enz.), maar voor de high-end markt in Azië is er bijna niks. Door de ervaring die ik heb opgedaan bij FOX Vakanties ben ik bekend met verre bestemmingen en heb ik besloten om te starten met het aanbieden van villa’s in Indonesië en Thailand, maar als alles goed loopt dan willen we waar mogelijk gaan uitbreiden naar meer bestemmingen”, zo laat De Ruiter weten.

De Ruiter kijkt met een goed gevoel terug op zijn periode bij FOX Vakanties, waar hij bijna vijf jaar geleden stopte. “FOX was geweldig. Een paar jaar geleden was er de markt niet voor om al te starten met iets als Topvillas, maar uiteindelijk heb ik begin dit jaar de knoopt doorgehakt. Ik richt mij op mensen die tijd en geld hebben, maar geen zin hebben om uren op internet te moeten zoeken naar een goede villa en vertrouwen op de ervaring van mijn team. Ik geloof heel erg in mijn eigen kracht.”

De Ruiter laat weten dat hij in Indonesië en Thailand met lokale agenten werkt. “Als er iets misgaat, dan staat er meteen iemand klaar om onze gasten te helpen. Op dit moment is Topvillas nog niet aangesloten bij een garantiefonds, maar ik heb onlangs contact gezocht met het Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators (GGTO). Niet omdat wij daartoe verplicht zijn, maar omdat ik het wil. Het liefst had ik het al geregeld voordat ik online was, maar door nu online te gaan kunnen we de boekingsgolf die eraan komt nog meepakken.”

Op dit moment kunnen er geen vliegtickets worden geboekt via Topvillas en De Ruiter is vooralsnog niet van plan om die optie aan te gaan bieden. “In eerste instantie focussen wij ons puur op de verhuur van villa’s via topvillas.travel. Ook zijn er geen plannen om samen te werken met andere Nederlandse ota’s, retailers of touroperators, maar mocht zich een interessante partner melden, dan sta ik daar altijd voor open.” Topvillas zal niet op de Vakantiebeurs staan. “Dat is niet echt ons publiek”, aldus De Ruiter, voormalig projectmanager van de Vakantiebeurs.

Door Topvillas wordt volgens de website een gevarieerd aanbod van privé villa’s, villaresorts en luxe penthouses en een selectie van unieke en bijzondere excursies aangeboden waarbij kennis, kwaliteit en service hoog in het vaandel staan. Aangezien de site pas sinds kort online is, komen er wekelijks nieuwe villa’s, villaresorts en excursies bij.