MAX vakantieman is vanaf vandaag (maandag 8 juli) terug. Ook deze zomer gaat Sybrand Niessen samen met MAX Ombudsman Jeanine Janssen op zoek naar oplossingen voor de meest uiteenlopende vakantieproblemen van vakantiegangers.

In de eerste aflevering is er aandacht voor gedupeerden van het faillissement van reisorganisatie FTI. Hoe zit het met je rechten als je een ticket hebt gekocht voor een vliegreis, die vervolgens niet wordt uitgevoerd? MAX vakantieman is te zien vanaf maandag 8 juli om 20.30 uur bij MAX op NPO 1. 

Groot en klein vakantieleed

Ook dit zomerseizoen schiet het populaire consumentenprogramma MAX vakantieman gedupeerde reizigers in binnen- en buitenland met groot en klein vakantieleed te hulp. Wat zijn de gevolgen van het faillissement van reisorganisatie FTI? En bijna wekelijks horen we over heftige turbulentie tijdens vliegreizen. Hoe kun je je daarop voorbereiden? 

Mystery Guest

De Mystery Guest inspecteert accommodaties op populaire vakantiebestemmingen en kijkersvragen worden door deskundigen beantwoord in de rubriek Beste Vakantieman. Deze week: waarom moeten alleenstaanden vaak een behoorlijke toeslag betalen bij een boeking? 

Manieren van vakantie vieren

Verslaggever Phi trekt door Nederland om inspiratie op te doen voor manieren van vakantie vieren. Wat is de magie van de vouwwagen? En waarom kiezen mensen liever voor een minimalistische tent, in plaats van het comfort van een caravan of camper? 

Vakantieklacht melden 

Is een vakantie uitgelopen op een enorme teleurstelling? Mensen met vakantieklachten kunnen zich melden bij MAX vakantieman. Denk bijvoorbeeld aan problemen met de reisorganisatie, het hotel, de huurauto of een excursie. Bleek het hotel smerig, lawaaierig of zelfs helemaal niet meer te bestaan? Of moest de reis worden afgebroken of geannuleerd en dreigt een financiële strop? Wie weet kan MAX vakantieman helpen. Klachten kunnen hier gemeld worden

Verhuizing

Let op! In verband met de Olympische Spelen verhuist MAX vakantieman op 29 juli en 5 augustus om 20.35 uur van NPO 1 naar NPO 2. Op 22 juli is MAX vakantieman te zien om 21.30 uur en op 12, 19 en 26 augustus om 21.20 uur bij MAX op NPO 1. 

MAX-programma’s terugkijken of -luisteren? Dat kan via MAX Vandaag

Foto ©MAX.