CoronavirusNieuws

Meerdere TUI-reisbureaus open op afspraak

Deel dit artikel

Vanaf deze maand is het bij meerdere TUI-reisbureaus mogelijk een afspraak te plannen en een bezoek te brengen aan de winkel. Een zogenoemd ‘gesloten deurbeleid’. “We kunnen per dag een maximaal aantal mensen ontvangen. Uiteraard op de gepaste afstand van 1,5 meter en met de noodzakelijke hygiënische voorzorgsmaatregelen”, laat TUI weten.

De deelnemende reisbureaus zijn TUI Almere, TUI Oss, TUI Nieuwerkerk a/d Ijssel, TUI Leeuwarden, TUI Haarlem Houtplein, TUI Eindhoven Woensel, TUI Leidschendam, TUI Effting en TUI Den Haag Frederik Hendriklaan en TUI Zutphen. Via de website is het mogelijk om een online afspraak te maken. De reisbureaus zijn voorzien van alle materialen die nodig zijn om aan de RIVM-richtlijnen te voldoen, zoals een plexiglas scherm, een paal met handgel en stoelhoezen die makkelijk zijn schoon te maken. De oppervlakte van de reisbureaus biedt bovendien de gelegenheid om 1,5 meter afstand te kunnen houden. Daarnaast is er een door RIVM goedgekeurd protocol opgesteld met gedragsregels voor zowel klant als medewerker. Er wordt gewerkt met twee medewerkers in het reisbureau en er worden maximaal twee personen tegelijkertijd ontvangen. De richtlijnen zijn buiten en in het reisbureau duidelijk zichtbaar voor de klant.

Face-to-face
Klanten die liever nog niet langs willen komen, maar wel in gesprek willen met een reisadviseur kunnen via dezelfde website een afspraak maken voor beeldbellen. Nico van der Veer, Directeur Reisbureaus en Mobiele Reisagenten TUI Nederland: “Op dinsdag 17 maart hebben we uit bescherming van onze klanten en medewerkers de deuren van onze 140 reisbureaus gesloten. De dienstverlening is sindsdien wel gewoon doorgegaan via email en telefoon. Maar we merken dat er behoefte is aan persoonlijk contact en face-to-face gesprekken. Daarnaast zien we dat mensen meer gewend zijn aan en vertrouwd raken met de maatregelen. Reden voor ons om vanaf vandaag onze reisbureaus gefaseerd te gaan openen.”

Author


Deel dit artikel
Vorige bericht

AIDA Cruises annuleert reizen tot en met 30 juni

Volgende bericht

Lees nu TravelPro 18 van 1 mei 2020 online!

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.