Nieuws

Megafusie grote online ticketverkopers

BCD Holdings N.V. heeft de fusie van CheapTickets, Vliegwinkel, Flugladen, Budgetair en Vayama aangekondigd. Samen met de investeerders ING Corporate Investments, Bluefield Investments en de eigenaren van Beins Travel Group BV (CheapTickets), verenigt BCD Holdings deze online reisorganisaties, die een nieuwe internet reisorganisatie vormen met een wereldwijd bereik. In Nederland stonden Vliegwinkel.nl en Cheaptickets.nl op de plaatsen één en twee als het gaat om verkochte tickets. De bedrijven zullen onder hun eigen naam blijven bestaan. De fusie zal naar verwachting aanzienlijke gevolgen hebben voor diverse partijen.

CheapTickets en Vliegwinkel zijn marktleiders in Nederland en Duitsland. Vayama heeft zich de laatste jaren met rap tempo populair gemaakt op de Amerikaanse online reismarkt. CEO BCD, Joop Drechsel: ‘De fusie van deze bedrijven leidt tot een sterke en internationale online reisorganisatie. Ons gezamenlijke doel is om onze huidige vertegenwoordiging te versterken in de verschillende landen, evenals uitbreiding van onze activiteiten in de overige delen van Europa en in Azië’.

Online reisbureau Budgetair heeft onlangs haar activiteiten uitgebreid in België, Frankrijk en Engeland, Vayama werd met succes gelanceerd in Canada, Engeland, Thailand, Hong Kong en Singapore. ‘Elk van deze bedrijven heeft continu de grenzen verlegd en ze vullen elkaar op vele manieren aan’, aldus Raymond Vrijenhoek, CEO Beins Travel Group. De nieuwe organisatie, geleid door het bestaande management en met kantoren in Nederland, Duitsland, de VS en India, is actief in meer dan vijftien landen, met ongeveer 350 medewerkers en een totale jaarlijkse omzet van meer dan $ 750 miljoen. De bundeling van krachten werd vergemakkelijkt door ING Corporate Investments, als minderheidsaandeelhouder in de nieuwe combinatie.

© 2011, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Vorige bericht

Studiereizen Holland International voorjaar 2011

Volgende bericht

Vacature Postcode Loterij: betaald op wereldreis

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.