Nieuws

Moordenaar reisagent krijgt levenslang

Deel dit artikel

In Engeland is een man tot levenslang (minimaal 26 jaar) veroordeeld nadat hij bekende begin dit jaar een Engelse reisagent op het reisbureau in Southport te hebben vermoord, daarover schrijven Engelse media.

“Naar mijn oordeel was de moord een daad van onuitsprekelijke wreedheid”, aldus de rechter. Tijdens de zitting liet hij aan de verdachte weten: “Je moet hebben geweten dat de kans erg groot was dat er veel klanten aanwezig zouden zijn op het reisbureau waar het slachtoffer werkzaam was. De beelden die zijn vastgelegd door de bewakingscamera zijn zo wreed en schokkend, dat ik vind dat ze nooit openbaar mogen worden gemaakt.”

Volgens de rechter had de moordenaar alles van tevoren gepland. “Je had speciaal een mes gekocht om je slachtoffer te doden. Je gaat de winkel binnen, passeert klanten en ging achter je slachtoffer aan om vervolgens je mes krachtig in haar keel te zetten. Je acties waren doelbewust en extreem berekend.”

“Niemand verdiende het om er getuige van te zijn, niemand verdiende het ooit om slachtoffer te zijn.” De reisagente die werd vermoord was 28 jaar. “Zij had nog een heel leven voor zich”, aldus de rechter. Meerdere klanten, waaronder twee kinderen van twaalf en negen, waren getuigen. Relatieproblemen zouden de man hebben aangezet tot zijn daden.


Deel dit artikel
Vorige bericht

Trump kondigt aanval aan op Syrië, airlines gewaarschuwd

Volgende bericht

Verkoopwedstrijd Eurowings: 'Book & Fly USA'

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.