MSC Cruises onthult nieuwe vaarroutes voor de winter 2019/2020 met onder meer nieuwe vaarroutes voor Noord-Amerika, de oplevering van het nieuwe privé-eiland ‘Ocean Cayt MSC Marine Reserve’ van MSC Cruises en de nieuwe schepen MSC Grandiosa en MSC Bellisima die respectievelijk worden ingezet in de Westelijke Middellandse Zee en in de wateren van het Midden-Oosten.

De MSC Grandiosa, welke in 2019 in de vaart zal worden genomen, gaat per 5 maart 2018 in de verkoop. Tijdens haar inauguratieseizoen vaart zij in de Westelijke Middellandse Zee. Het andere nieuwe schip, de MSC Bellisima, zal per maart 2019 in de vaart worden genomen. Na haar inauguratieseizoen in de Middellandse Zee zal zij zich verplaatsen naar het Midden-Oosten voor het winterseizoen, met twee verschillende vaarroutes van zeven nachten. De MSC Lirica zal de MSC Bellissima vergezellen in het Midden-Oosten met een serie longcruises in de Perzische Golf. De 14-nachten routes zijn inclusief een bezoek aan de Indische havens Mumbai, Goa en New Mangalore.

Nieuwe vaarroutes voor Noord-Amerika
MSC Cruises introduceert nieuwe routes met vertrek vanuit New York. Voordat de MSC Meraviglia aan haar vaarroutes vanaf Miami gaat beginnen zal zij 10-daagse cruise maken met vertrek vanaf New York. De route neemt de reizigers mee naar de Canadese havens van Charlottetown, Corner Brook-Halifax, Quebec, St. John en Sydney. Voordat de MSC Meraviglia aankomt in New York zal zij een trans-Atlantische cruise maken van zeventien nachten vanaf Kiel, Duitsland langs havens in Denemarken, Engeland, Ierland, IJsland en Canada.

Caribbean
MSC Cruises heeft voor de winter van 2019/2020 zes schepen in het Caribisch gebied varen. De oplevering van het nieuwe privé-eiland in de Bahama’s van MSC Cruises, Ocean Cay MSC Marine Reserve, wordt gezien als een van de hoogtepunten. Het eiland omvat 40 hectaren strand, opgedeeld in zes gebieden. De MSC Seaside, MSC Meraviglia, MSC Divina en de MSC Armonia zullen het privé eiland bezoeken tijdens hun cruises.

World Cruise in 117 dagen
Met een nieuwe vaarroute, zal de MSC Magnifica in januari 2020 vertrekken op haar tweede World Cruise vanaf Civitavecchia (Rome), Genua, Barcelona en Marseille. Met meer dan 40 bestemmingen en 23 landen, zullen gasten vijf continenten bezoeken tijdens deze drie maanden durende reis.