De Nederlandse tak van Thomas Cook heeft nog geen faillissement aangevraagd, dat heeft woordvoerster Hanita van der Meer laten weten. “Er is nog geen faillissement aangevraagd voor Thomas Cook Nederland. Wij vallen nu niet meer onder de Thomas Cook Group, maar onder het continentale deel. Dat zijn alle landen op het vasteland van Europa. Er wordt vandaag gestart om te kijken naar de mogelijkheid om als Thomas Cook continental door te gaan en daar moet uitsluitsel over komen”, zo zegt Van der Meer tegenover Radio Veronica.

“Het kan nog alle kanten op. Mensen kunnen bij ons op vakantie onder de merken Neckermann en Thomas Cook. Beiden zijn evenveel geraakt, maar op het moment dus niet tot er ander bericht komt. Ik snap dat dat mensen heel erg verward en heel erg verontrust. Op dit moment worden de medewerkers op het kantoor in Hoofddorp geinformeerd, want het is überhaupt natuurlijk een hele grote klap dat de Thomas Cook Group is omgevallen. Daarna worden de lijnen opengegooid voor reizigers die vragen hebben en dat zullen er heel wat zijn en ik kan nog niet gaan speculeren wanneer we uitkomst hebben over of er wel of geen faillissement aangevraagd gaat worden voor THomas Cook Nederland.”

“Mocht Thomas Cook Nederland/Neckermann Reizen wel faillissement aan moeten vragen, dan neemt SGR alle kosten over”, zo laat Van der Meer weten. Nederlanders zijn qua kosten volledig gedekt. Of je nu al op vakantie bent of als je nog op vakantie zou moeten. “Het is verschrikkelijk nieuws”, zo laat Van der Meer weten aan Radio Veronica. “Dit wens je niemand toe.” Het is ook niet duidelijk of er ontslagen gaan vallen bij Thomas Cook Nederland. “We kunnen niet heel veel zekerheid bieden aan de medewerkers.”