Nieuws

Nederland sluit luchtruim voor Boeing 737 MAX-8

Deel dit artikel

Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur & Waterstaat) heeft gemeld dat Nederland haar luchtruim gaat sluiten voor de Boeing 737 MAX-8. Eerder lieten tal van andere landen al weten dat dit toestel vooralsnog niet meer welkom was in het luchtruim.

Eerder sloten onder andere het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Frankrijk het luchtruim voor het type toestel waarvan er afgelopen zondag één is neergestort. Dat was het tweede toestel van hetzelfde type binnen vijf maanden tijd. Bekijk hier welke airlines voorlopig niet meer vliegen met de Boeing 737 MAX-8 en welke landen het type toestel hebben verboden in hun luchtruim.

Vanaf en naar Schiphol werd er in 2018 508 gevlogen met een Boeing 737 MAX-8 waaronder toestellen van TUI, Norwegian en Czech Airlines. Corendon Dutch Airlines ontvangt later dit jaar een Boeing 737 MAX-8. Corendon Airlines International houdt de Boeing 737 MAX-8 voorlopig ook aan de grond.


Deel dit artikel
Vorige bericht

TUI Group houdt alle B737 MAX-8's aan de grond

Volgende bericht

Europa sluit luchtruim voor Boeing 737 MAX

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.