Nieuws

Toestel Ethiopian Airlines met 149 passagiers neergestort

Deel dit artikel

Het toestel Ethiopian Airlines is zondagochtend vertrokken uit Addis Ababa en was op weg naar Nairobi in Kenia. Naast 149 passagiers had het toestel acht bemanningsleden aan boord. Dat meldt persbureau Reuters op basis van een verklaring van de Ethiopische regering.

Een onbekend aantal mensen zou zijn omgekomen. De premier van Ethiopië condoleerde in een verklaring de nabestaanden zonder details te geven van het ongeval. “Namens de regering en de Ethiopische bevolking wil ik de nabestaanden van de slachtoffers condoleren.”

Het is nog onduidelijk waar de ramp zich exact afspeelde en in welke omstandigheden. Volgens onbevestigde berichten stortte het vliegtuig zes minuten na het opstijgen in Addis Ababa neer.

Auteur


Deel dit artikel

2 Reacties

  1. […] Duitsland en Frankrijk het luchtruim voor het type toestel waarvan er afgelopen zondag één is neergestort. Dat was het tweede toestel van hetzelfde type binnen vijf maanden tijd. Bekijk hier welke airlines […]

  2. […] tot nader orde niet worden gevlogen met de Boeing 737 MAX-8. Naast Ethiopian Airlines dat direct na de crash met een Boeing 737 MAX-8, de tweede crash met dit type toestel in minder dan vijf maanden tijd, […]

Vorige bericht

Klooster Reizen neemt Internoord Reizen Groningen over

Volgende bericht

Geen overlevenden vliegtuigramp Ethiopië

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."