Nieuws

Nederlandse reis retailers bundelen krachten

Deel dit artikel

Vanaf vandaag bundelen diverse Nederlandse reis retailers hun krachten en gaan zij een samenwerking aan binnen de nieuwe Coöperatieve Vereniging Dutch Travel Retail United U.A., kortweg DTRU. Als leden zijn vorige maand toegetreden de D-rt Groep (met de merken D-reizen en VakantieXperts), Dutch Travel Alliance, TravelXL, The Travel Company Direct en Face2Face Travel.

Woordvoerder Erik van der Waard van Dutch Travel Alliance licht het hoe en waarom van DTRU toe: “In de afgelopen periode is duidelijk geworden dat de retail als één blok voor haar belangen dient op te komen. Met de huidige deelnemers realiseren wij ruim 80% van de Nederlandse retail omzet. In cijfers komt dat neer op zo’n € 1.5 miljard omzet en bieden wij met elkaar werkgelegenheid aan ruim 3.000 medewerkers. Wij willen met onze vereniging opkomen voor de belangen van de reis retailers. Daarbij gaat het om zowel kleine, middelgrote als grote retailers. Allemaal echte ondernemers en (familie)bedrijven met een rijke historie.”

Samenwerking
Van der Waard vervolgt: “Met deze samenwerking hebben wij de krachten formeel gebundeld en willen wij als zodanig positief kritisch optreden om de gezamenlijke belangen te behartigen. Dit is niet alleen gedurende deze crisisperiode maar ook voor de toekomst noodzakelijk, ook in relatie tot de overheid en andere belangenorganisaties”. Van der Waard laat weten dat DTRU open staat voor deelname van andere Nederlandse reis retailers.”

Author


Deel dit artikel

1 Comment

  1. […] retail tak van de reiswereld. Ze pretenderen een speciale positie binnen ANVR. Met verbazing heb ik het persbericht […]

Vorige bericht

Boosten Reizen kiest voor 1TIS als automatiseringspartner

Volgende bericht

“Gezamenlijk staan we er als retail veel beter voor”

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.