Nieuws

Nederlandse toeristen al dagen vast in Ecuador

Deel dit artikel

In Ecuador zitten enkele tientallen Nederlandse reizigers vast, omdat ze niet verder kunnen reizen door wegblokkades. In het Zuid-Amerikaanse land wordt geprotesteerd tegen bezuinigingsplannen van president Moreno.

Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft laten weten dat het contact heeft met twee reisgezelschappen van in totaal 35 Nederlanders en daarnaast enkele individuele reizigers die zich volgens een woordvoerder van het ministerie allemaal zorgen maken om hun veiligheid. Van Sawadee zit er een groep van zestien al vijf dagen vast in Guamote, een dorpje iets buiten Riobamba.

Lees ook: Reactie Kras op situatie in Ecuador.

De bevolking in Ecuador is bang voor een verdubbeling van de prijzen, waaronder die van levensmiddelen. Een NOS-correspondent spreekt over een totale chaos. Het Calamiteitenfonds neemt later vandaag de beslissing of er sprake is van een calamiteit.

Volgens de president laten de plunderingen, vernielingen en het geweld zien dat er een georganiseerd politiek motief is om de regering te destabiliseren en de democratie te verstoren. Hij keurt de protesten af.

‘Er zijn wegblokkades en demonstraties op meerdere plaatsen in Ecuador. De situatie verandert voortdurend. Houd het lokale nieuws in de gaten’, aldus het Nederlandse reisadvies voor Ecudaor. ‘Bent u in Ecuador? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de instructies op van de lokale autoriteiten. Bent u in Ecuador met een georganiseerde reis? Houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, of via Twitter @247BZ. Zie de rubriek ‘Veiligheidsrisico’s’ onder ‘Wegblokkades en demonstraties’ voor meer informatie.’


Deel dit artikel

1 Comment

  1. […] Nederlandse toeristen al dagen vast in Ecuador […]

Vorige bericht

Goede beslissing van de regering om Thomas Cook niet te redden...

Volgende bericht

Reactie Kras op situatie in Ecuador

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.