CoronavirusNieuws

Negatieve uitslag coronatest vanaf 17 augustus verplicht voor binnenkomen Griekenland

Nederlandse vakantiegangers die op vakantie willen naar Griekenland, moeten vanaf 17 augustus een negatieve uitslag van een coronatest laten zien. Dat heeft het Griekse kabinet vandaag bepaald. Ook reizigers uit België, Zweden, Spanje en Tsjechië zijn verplicht dit te laten zien.

De negatieve test mag op het moment dat je de grens overgaat niet ouder zijn dan 72 uur. De regeling geldt zowel voor vakantiegangers die binnenkomen met het vliegtuig als mensen die via het land of per boot de grens over gaan. Ook Grieken die in de betreffende landen zijn geweest, dienen een negatieve testuitslag bij zich te hebben.

© 2020, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

3 Reacties

 1. […] voerden de verplichting om een negatieve testuitslag te kunnen laten zien in voor Nederlands op 17 augustus jl., waarop veel reisorganisaties de kosten voor de test op zich namen. Het is nog wel nodig dat […]

 2. Erik
  10 augustus 2020 at 22:10 — Beantwoorden

  En hoe kon je dan een test? De GGD’s hebben al hun handen vol met het testen van mensen met coronaverschijnselen en kunnen vakantiegangers er niet bij hebben.

  • Rik
   11 augustus 2020 at 09:01 — Beantwoorden

   Travel clinics bijvoorbeeld kun je gewoon een afspraak voor maken. Kost je wel wat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige bericht

Formele goedkeuring BMA op overname Corendon door Sunweb Group

Volgende bericht

Transavia start met verkoop van pakketreizen

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.