Als je op vakantie gaat, dan weet je dat de kans op extra kosten aanwezig is. Lekker zelf betalen?

Als je op vakantie gaat naar Mexico, dan weet je dat de kans groter is dat je op de bestemming tussen het bendegeweld kunt terechtkomen (net als in Amsterdam-Zuid overigens). De extra kosten? Lekker zelf betalen?

Als je naar het Midden-Oosten gaat, dan weet je dat de kans groter is dat je tussen het terreurdrone-geweld terecht kunt komen. De extra kosten? Lekker zelf betalen?

Als je naar Egypte op vakantie gaat, dan weet je dat de kans groter is dat je last van je maag krijgt. De vloek van de farao noemen ze dat. De extra kosten? Lekker zelf betalen?

Als je naar het Caribisch gebied gaat in het orkaanseizoen, dan weet je dat de kans groter is dat je te maken krijgt met een orkaan. De extra kosten? Lekker zelf betalen?

Als je in de zomervakantie naar Zuid-Spanje rijdt met de auto, dan weet je dat de kans op pech onderweg extra groot is. De extra kosten? Lekker zelf betalen?

Als je naar Chersonissos gaat, dan is de kans extra groot dat je iets te veel alcohol drinkt en in het ziekenhuis belandt. De extra kosten? Lekker zelf betalen?

Als je naar Dubai op vakantie gaat, dan weet je dat de kans op een zonnesteek extra groot is. De extra kosten? Lekker zelf betalen?

Als je naar Turkije gaat, is de kans groter dat je last krijgt van je oren door al het getoeter van auto’s. De extra kosten? Lekker zelf betalen?

Als je gaat wandelen in bergen, is de kans natuurlijk extra groot dat je van de berg afglijdt. De extra kosten? Lekker zelf betalen?

Als je je niet laat vaccineren, dan weet je dat de kans groter is dat je op de bestemming waar je naartoe gaat positief test op corona (en dat de kans groter is dat je het overdraagt aan iemand). De extra kosten? Lekker zelf betalen?

En vergeet niet, ook Buitenlandse Zaken blijft het herhalen. ‘Voorkom vervelende verrassingen op reis. Check voor vertrek ALLE RISICO’S en andere belangrijke informatie.’

Oh ja, je kan je natuurlijk ook verzekeren tegen extra kosten. Next: vaccinatieplicht? Benieuwd hoe hierover wordt gedacht…

Arjen Lutgendorff
arjen@travelpro.nl

Deze column is ook te lezen in TravelPro #42.