Nieuws

Nog maar één winterzonbestemming vanaf Groningen Airport Eelde…

Het komende winterseizoen kunnen reizigers die vanaf Groningen Airport Eelde de zon op willen zoeken alleen nog maar naar Gran Canaria. TUI fly, dat al vluchten aanbood vanaf de luchthaven, vliegt het komend winterseizoen twee keer per week naar het Canarische eiland. Transavia en Corendon zijn de komende winter niet te vinden in het noorden, dat meldt RTV Drenthe.

In het winterseizoen 2018-2019 was het nog mogelijk naar drie bestemmingen te vliegen. Bowy Odink (woordvoerder van Groningen Airport Eelde) liet tegenover RTV Drenthe weten dat dit aanbod wel mager is. Naast de vlucht naar Gran Canaria zijn er in het winterseizoen dat loopt van 1 november tot en met 31 maart 2020 nog de dagelijkse lijndiensten naar Londen, Kopenhagen en Münster.

Transavia liet al eerder aan RTV Noord weten dat het afhankelijk is van touroperators om vanaf Groningen vluchten aan te bieden. “We hebben niet genoeg wensen van touroperators gehad om het vliegen vanaf Groningen rendabel te maken in de winterperiode”, zo liet een woordvoerder in april van dit jaar al weten. Deze week liet het aan RTV Drenthe weten dat het haar toestellen op andere plekken nodig heeft.

Afgelopen winter voerde Corendon nog een pilot uit met vluchten naar Antalya in november, maar dat was volgens woordvoerder Simone van den Berk (Corendon) “meer een verlenging van het zomerseizoen dan dat we echt in de winter hebben gevlogen.” Zij liet RTV Drenthe weten dat het niet rendabel zou zijn om die vlucht de gehele winter uit te voeren. Daarnaast is er bij Corendon meer focus op Maastricht. Van den Berk liet overigens wel weten dat Corendon in de zomer van 2020 van plan is om terug te keren naar Groningen.

© 2019, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Vorige bericht

RIU opent tweede hotel in Zanzibar

Volgende bericht

MSC Cruises breidt entertainment-aanbod voor kinderen uit

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.