De curator van Thomas Cook Nederland heeft laten doorschemeren dat de mogelijkheid nog steeds aanwezig is dat er een doorstart komt of dat de touroperator in delen wordt verkocht.

In de tussentijd zouden zich enkele tientallen geïnteresseerden hebben gemeld, waarvan de meerderheid Nederlandse bedrijven zijn. Verder wil de curator weinig kwijt over de lopende onderhandelingen naast het feit dat er ook enkele buitenlandse investeerders interesse hebben.

Hanneke De Coninck-Smolders van Florent Advocaten laat weten dat er waarschijnlijk ‘pas’ volgende week meer duidelijkheid komt over de toekomst van de touroperator.

Thomas Cook Nederland (TCN), Thomas Cook International (TCI) handelende onder de naam Thomas Cook, Thomas Cook Reizen en Neckermann stopte 23 september jl. om 21:00 uur met het uitvoeren van reizen.

Op 30 september 2019 is Thomas Cook Nederland BV failliet verklaard en is de surseance beëindigd. Voor de schadeafwikkeling ten behoeve van consumenten en reisagenten verandert er niets.

Op de website van SGR is meer informatie te vinden over het faillissement van Thomas Cook waaronder ook ‘Veelgestelde vragen’.