CoronavirusNieuws

Noorwegen: terug naar huis of in quarantaine

Deel dit artikel

Noorwegen heeft vanwege het coronavirus strenge maatregelen genomen om verspreiding van het virus tegen te gaan. Waaronder quarantaine maatregelen voor mensen die van buiten Scandinavië naar Noorwegen reizen, meldt Buitenlandse Zaken.

Een van de maatregelen is dat iedere toerist die het land binnen wil, wordt gevraagd om terug naar huis te gaan. Als men niet terug gaat moet men veertien dagen in quarantaine. Ook Noren (en andere mensen die in Noorwegen wonen) die buiten Scandinavië zijn geweest moeten veertien dagen in quarantaine. Worden er symptomen geconstateerd, dan moet je in quarantaine tot je zeven dagen symptoomvrij bent.

Gesloten
Er is momenteel veel gesloten in Noorwegen, waaronder hotels, vakantiehuisjes, musea, theaters. Je wordt aangeraden om de informatie van de Noorse overheid hierover goed in de gaten te houden.


Deel dit artikel

1 Comment

  1. […] Noorwegen Er zijn inreisbeperkingen voor reizigers uit landen waar het coronavirus (COVID-19) is vastgesteld. Dit geldt dus ook voor Nederland. Dit geldt niet als u nu in Scandinavië bent en naar Noorwegen wilt reizen. Reist u van buiten Scandinavië, bedenk dan of het noodzakelijk is. Als u in Noorwegen wilt blijven, wordt u verplicht om minimaal 14 dagen in quarantaine te gaan. In die periode mag u het land niet verlaten. Daarom verandert de kleur van het reisadvies van ‘groen’ (geen bijzondere veiligheidsrisico’s) naar ‘oranje’ (alleen noodzakelijke reizen). […]

Vorige bericht

"De maatregelen mogen van mij veel heftiger"

Volgende bericht

Airline Express in Eindhoven en Duiven gecancelled

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.