Nieuws

Notre-Dame in Parijs staat in brand

Deel dit artikel

Sinds 19.00 uur woedt er een grote brand in de Notre-Dame in Parijs. Een uur later is het dak volledig ingestort en kwam de torenspits van de Notre-Dame naar beneden. Er wordt zelfs al gesproken dat het bouwwerk niet meer te redden is.

De rook kwam in eerste instantie uit het middenschip van de kathedraal, waarna de vlammen zich in rap tempo verspreidden. De oorzaak van de brand is nog onbekend, maar aan de middelste toren vonden wel werkzaamheden plaats. Philippe Villeneuve, de architect en werfleider van de renovatiewerken is in shock. “Het is een catastrofe. Ik moet erom huilen. Ik kan me geen ergere ramp voorstellen”, reageert hij. De man beklemtoont dat er geen arbeiders meer aanwezig waren op het ogenblik dat de brand uitbrak.

De brandweer is massaal aanwezig en brandweerlieden doen verwoede pogingen het vuur te blussen. De vuurzee trekt veel bekijks en mensen in Parijs delen massaal beelden van het brandende monument op sociale media.

De Notre-Dame is een van de grootste toeristische trekpleisters van Parijs en is sinds 1991 ook Werelderfgoed. De kathedraal werd in 1163 gebouwd. Bijna tweehonderd jaar later, in 1345, werd de bouw voltooid. De kathedraal onderging in 1845 een grote restauratie, die 23 jaar duurde.

Auteur


Deel dit artikel

1 Comment

  1. […] torenhoge bedragen die worden gedoneerd voor de renovatie van de Notre-Dame, die maandag jl. in brand stond, roepen bij veel mensen ook vragen op doordat bij humanitaire rampen over het algemeen minder […]

Vorige bericht

EURAM Webinar Sicilië: 25 april 2019

Volgende bericht

Drie nieuwe winterbestemmingen voor Transavia

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."